Inca o cladire istorica din Oradea a fost reabilitata, Piața Regele Ferdinand nr. 3
Stiri Oradea

Inca o cladire istorica din Oradea a fost reabilitata, Piața Regele Ferdinand nr. 3

Primăria Oradea acordă o atenție deosebită punerii în valoare a patrimoniului istoric, cultural sau arhitectural din Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea.

Lucrările de reabilitare a fațadei imobilului situat în Piața Regele Ferdinand nr. 3, cu valoare istorică și arhitecturală, au fost începute la data de 17.07.2017, urmând să fie încheiate până la data de 17.07.2018.

Reabilitarea este executată de firma SC LODZSA SRL. Lucrările realizate până în prezent sunt reparația și schimbarea învelitorii, reparația și reabilitarea fațadei situate spre Piața Ferdinand, refacerea tencuielilor și a ornamentelor, revizuirea și repararea tâmplăriilor și balustradelor, respectiv înlocuirea celor neconforme.

Citeste siAutoritatile continua reabilitarea cladirilor istorice din Oradea. Alte 6 cladiri urmeaza sa fie reabilitate. (FOTO)

În momentul de față se lucrează la un gol de la o nișă de la fațadă, care a fost recent descoperit și care nu a fost cuprins în proiectul de reabilitare, acest lucru neafectând termenul de finalizare.

Valoarea contractată a lucrării este de 300.367,10 lei cu TVA, termenul de execuție fiind de 12 luni.

loading...