Inca 3 toalete automate amplasate de Primaria Oradea in municipiu. Vezi unde sunt ele amplasate
Stiri Oradea

Inca 3 toalete automate amplasate de Primaria Oradea in municipiu. Vezi unde sunt ele amplasate

Primaria Oradea anunta ca a intrat in posesia primelor toalete automate din cele 6 achizitionate pentru a fi montate în parcuri, respectiv în zonele publice tranzitate din municipiu.

Acestea au fost amplasate pe Coridorul Verde Grigorescu – str. Daliei, în Parcul Salca 1 – zona str. Vavilov-Zorelelor și pe promenada de pe malul Crișului din dreptul străzii Sovata (zona Salvamont). Celelalte trei toalete vor sosi luna viitoare, urmând să fie stabilite locațiile și pentru acestea.

Pentru a fi protejate pe timpul transportului, acestea urmează să fie vopsite după ce sunt puse pe poziție, în culorile gri-verde (similar cu cele din coridorul verde Barcăului).

Toate toaletele sunt dotate cu o tehnologie smart de autospălare și autodezinfectare și cu un sistem electronic pe bază de senzori pentru deschiderea/închiderea ușii, fiind destinate și persoanelor cu dizabilități. În acest sens, ușa de acces permite intrarea cu cărucior, fiind totodată prevăzută cu bare de sprijin și cu un spațiu mai larg în interior.

De asemenea, ele sunt antivandalism, având lavoar încastrat in perete, toaletă și oglindă din oțel-inox, coș de gunoi ignifug încastrat în perete, buton de ieșire în caz de urgență.

Cele 6 toalete automate au fost achiziționate de la firma S.C Comex Rom S.R.L. Valoarea acestora este de 1.229.250 lei (fără TVA), iar serviciile de mentenanță pe doi ani sunt de 283.200 lei (fără TVA).

Taxa de acces la toalete este 50 bani, iar accesul se va face cu fise de 50 de bani și cu cardul.

De menționat că achiziția are drept componentă și partea de întreținere a toaletelor, dar și cea de mentenanță.

Urmează ca toaletele să fie racordate la rețeaua de apă/canalizare și electricitate, după care în zilele următoare vor fi puse în funcțiune.

Ne găsiți și pe Google News