In “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” politistii bihoreni ne-au pregatit multe activitati si surprize
Stiri Oradea

In “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” politistii bihoreni ne-au pregatit multe activitati si surprize

Acțiuni preventive, patrule școlare, expoziții de desene cu mesaj preventiv, eseuri pe tema antiviolenței, scenete și alte surprize au fost pregătite de polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

În perioada 2 – 6 octombrie a.c., la nivel naţional se desfăşoară cea de-a doua ediție din anul 2017 a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, eveniment desfășurat pentru cel de-al doisprezecelea an consecutiv, prin care se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

Aproprierea de comunitate şi nevoile acesteia reprezintă unele dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române, de unde şi iniţiativa de a realiza de două ori pe an, timp de o săptămână, o acţiune ale cărei priorităţi sunt informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la aspectele de natură infracţională şi antivictimală.

Activităţile desfăşurate anterior au reuşit să atragă atenţia unui număr mare de cetăţeni care s-au implicat activ în manifestări şi au recepţionat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituţia Poliţiei.

În perioada menţionată, prin colaborarea dintre poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii de ordine publică,  polițiștii rutieri, de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor și polițiști din cadrul Serviciului Județean al Poliție Transporturi Bihor, la nivelul întregului judeţ vor fi desfăşurate activităţi structurate pe mai multe domenii preventive, fiecare zi având o temă specifică, selectată în baza priorităților Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității.

Activităţi preventive vor fi derulate în municipiile Oradea, Marghita, Beiuş şi Salonta şi în localităţile bihorene Aleşd, Săcueni, Ştei, Nucet, Valea lui Mihai. De asemenea, poliţiştii de la posturile rurale de poliţie vor desfăşura activităţi preventive în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, în instituţiile şcolare din mediul rural.

Pe întreg parcusul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii bihoreni vor desfăşura activităţi structurate pe mai multe domenii, astfel:

  • – Luni, 2 octombrie – Activităţi dedicate prevenirii  delincvenţei juvenile;
  • – Marţi, 3 octombrie – Activităţi preventive dedicate prevenirii victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice;
  • – Miercuri, 4 octombrie – Activităţi preventive dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului;
  • – Joi, 5 octombrie – Prevenirea infracţiunilor comise cu violență;
  • – Vineri, 6 octombrie – Activităţi preventive în vederea creşterii gradului de  siguranţă rutieră.

Foto: arhiva