In Oradea continua sa se investeasca. Ce proiecte au fost avizate in CMUAT
Stiri Oradea

In Oradea continua sa se investeasca. Ce proiecte au fost avizate in CMUAT

Construirea unui imobil de locuințe colective pe strada Meziadului, refacerea fațadei imobilului de pe strada I. Vulcan nr. 10 și avizul de oportunitate pentru construirea unui imobil cu funcțiune mixtă sunt câteva dintre proiectele discutate în cadrul Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) din data de 13 aprilie 2023.

În cadrul CMUAT de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate în total 61 de proiecte. Dintre acestea, 29 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 32 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Astfel, o întreprindere individuală a solicitat aviz de oportunitate pentru construirea unui imobil cu funcțiune mixtă (cabinet stomatologic, cabinet kinetoterapeutic și locuință) pe str. Căii Ferate nr. 7.

Pentru această dezvoltare va fi necesară elaborarea unui PUD prin care se va stabili modul de mobilare a parcelei și organizarea incintei.

De asemenea, tot în cadrul ședinței Comisiei a primit aviz favorabil solicitarea Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, care solicită refacere fațadă, calcane, închidere pod, acoperiș, modificări exterioare (goluri) pe strada I. Vulcan, nr. 10. Modificările propuse sunt în acord și cu Direcția Județeană pentru Cultură Bihor și completează proiectul de amenajare a parcării supraetajate pe str. I. Vulcan, realizându-se astfel un acces auto mai amplu față de proiectul inițial.

Reamintim că noua parcare supraetajată din centrul orașului va avea 121 de locuri și se realizează pe un teren de 4.179 mp, existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 și str. Aurel Lazăr nr. 5-9.

Regimul de înălțime al parcării va fi D+P+3E. Accesul auto și pietonal se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și două accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu – unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului, de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, locul în care se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții la trafic.

Tot în cadrul ședinței CMUAT, SC Mono Stil Design SRL a solicitat  aviz arhitect-șef pentru construirea unui imobil de locuințe colective pe str. Meziadului nr. 30. Imobilul va avea un regim înălțime P+3E și un număr de 11 apartamente și un spațiu comercial. Cele două funcțiuni vor fi deservite de 12 locuri de parcare amenajate la sol în incintă.

Ne găsiți și pe Google News