În luna octombrie, vă invităm în Zona Imaginarium! The Zone of SoundFiction!
Evenimente

În luna octombrie, vă invităm în Zona Imaginarium! The Zone of SoundFiction!

Afis ZIMAG 2017 OradeaZona Imaginarium ajunge la Oradea pe 20 octombrie, la Filarmonica de Stat Oradea, Sala „Enescu-Bartok”. Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană și Cătălin Creţu sunt artiștii care aduc conceptul de concert-instalație pe scenele filarmonicilor din țară. Întreg turneul va cuprinde și orașele Craiova, Iași, Pitești și București.

Zona Imaginarium provoacă urechea să vadă și ochii să asculte. Remixează simțurile prin conceptul de concert-instalație. Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu sunt cei care urcă pe scenă să picteze sunetele. Sunt inspirați de artiștii vizuali ale căror lucrări sunt proiectate și mixate în timpul concertelor. Tehnicile multimedia sunt firul care leagă simțurile. Emoția este încapsulată în Zona Imaginarium și transpune spectatorii într-o altă dimensiune. SoundFiction este lumea paralel-creată, un tărâm unde muzica există perpetuu și este în permanentă metamorfoză, iar vizualul este perdeaua de iluzie care induce vraja. The Zone of SoundFiction, tema aleasă pentru ediția 2017, este zona în care sunetul devine imagine în mișcare, prin protagoniști și lucrările artiștilor vizuali.

Zona Imaginarium este un proiect cultural inedit, organizat de Asociația Culturală CULTURE ON și se desfașoară în parteneriat cu mari instituții de cultură din țară: Filarmonica „George Enescu” din București, Filarmonica Moldova Iași, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitești și Filarmonica Oltenia Craiova.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, alături de Institutul Cultural Român și Forumul Cultural Austriac.

Program Zona Imaginarium  2017
  • CĂTĂLIN CREȚU – „Post-Cadenza” (violoncel solo)
  • WOLFRAM WAGNER – Trio pentru flaut, violoncel și pian
  • DINU LIPATTI –  Sonatina pentru mâna stângă (pian solo)
  • DAN DEDIU –  Habanera pentru flaut și violoncel
    BOHUSLAV MARTINU – Trio pentru flaut, violoncel și pian

Despre Zona Imaginarium  #2017

Zona Imaginarium reprezintă o serie de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni români si austrieci, de prim rang, precum Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu şi artiştii vizuali contemporani, invitaţi în proiect. Proiectul readuce în actualitate muzica de cameră, fuziunea dintre arte şi tehnici – sunet, imagine, mixaj – formând astfel conceptul de „concert instalaţie”. Originalitatea proiectului  constă în extinderea  virtuală și  îmbogăţirea  prin medierea  noilor tehnologii  a spaţiului „clasic” .Informații despre proiect puteti regăsi la adresa www.zona-imaginarium.ro și pe pagina de Facebook  www.fb.com/zona-imaginarium.

Despre organizator:

Asociația culturală CULTURE ON, organizație înființată în 2013, s-a născut din dorința unui grup de muzicieni de a se implica activ în viața societății românești, de a dezvolta un dialog cultural, de a se exprima liber și creativ. Scopul  Asociației  Culturale  CULTURE  ON este  de a iniția,  dezvolta  și de a promova  acțiunile  cultural ­ educaționale, contribuind  la susținerea  accesului  la informație,  valorificarea  patrimoniului  cultural, național și internațional, cât și libera exprimare.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.