In doua ore – doua dosare penale pentru un sofer, oprit in trafic, in Oradea, beat si fara permis
Stiri Oradea

In doua ore – doua dosare penale pentru un sofer, oprit in trafic, in Oradea, beat si fara permis

Vineri, 25 august a.c., la ora 22.53, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Mareșal Alexandru Averescu din municipiul Oradea.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor rutieri, cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Totodată, celui în cauză i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiindu-i reținut permisul de conducere și eliberată dovada înlocuitoare, fără drept de circulație.

Același bărbat a fost depistat în trafic, de polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, câteva ore mai târziu, la 26 august a.c., la ora 00.52, în timp ce conducea un autoturism, pe aceeași stradă din municipiul Oradea, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în urma dosarului penal întocmit față de acesta de polițiștii rutieri, în cursul aceleiași seri.

La solicitarea legală a polițiștilor, conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, însă a fost de acord să îi fie recoltate mostre biologice. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice atât pentru stabilirea alcoolemiei, cât și pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor l-au reținut pe bărbatul de 45 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Ne găsiți și pe Google News