Foto | Avanseaza lucrarile la parcarea de langa Catedrala Ortodoxa Oradea.
Stiri Oradea

Foto | Avanseaza lucrarile la parcarea de langa Catedrala Ortodoxa Oradea.

Pe măsură ce lucrările avansează, noua parcare modernă de tip „Park&Ride” din Piața Emanuil Gojdu își dezvăluie forma. Până acum, constructorul a finalizat lucrările de structură la corpurile P1 și P2 și lucrează la armarea planșeului aferent corpului P3.

În paralel, muncitorii realizează infrastructura corpului P4 și avansează cu montarea pavajului la nivelul corpului P1 și cu lucrări la nivelul instalațiilor electrice și a sistemului de hidranți.

În ceea ce privește piațeta de deasupra parcării subterane, până în acest moment, a fost montat pavajul din porfir pe o suprafață de 1.200- 1.400 de mp. Spațiul public pietonal care va rezulta, prin amenajarea acestei zone, va avea o suprafață totală de 7.000 mp și va asigura legătura între Piața Unirii, Parcul 1 Decembrie și Cetatea Oradea.

Reamintim că parcarea va avea o capacitate totală de 258 de locuri, dintre care 6 pentru încărcarea maşinilor electrice, 10 pentru persoanele cu dizabilităţi şi 31 pentru motociclete, iar noua zonă pietonală din piațeta de deasupra parcării va avea o suprafaţă de circa 7.000 metri.

Vestigiile arheologice descoperite pe parcursul săpăturilor fi puse în valoare, astfel că cele două biserici şi ravelinul vor fi expuse protejat în spatele unei balustrade de sticlă fără a fi acoperite sau placate, iar fundaţiile construcţiilor medievale vor fi marcate în podeaua parcării.

Lucrările sunt executate de S.C Construcții Erbașu împreună cu S.C Simbac și Electrofor și au ca termen de finalizare sfârșitul lunii decembrie a acestui an. Valoarea lucrărilor este de 33.704.700 lei (plus TVA).

Ne găsiți și pe Google News