Ilie Bolojan: In 11 septembrie vom da ordinul de începere a lucrărilor la tronsonul de centura Beius-Delani
Stiri Bihor

Ilie Bolojan: In 11 septembrie vom da ordinul de începere a lucrărilor la tronsonul de centura Beius-Delani

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a anuntat ieri ca proiectanții au predat săptămâna aceasta proiectul tehnic al etapei a doua a Centurii Beiuș.

În paralel cu verificarea aspectelor tehnice și financiare, până la sfârșitul săptămânii viitoare vom obține toate avizele necesare eliberării autorizației de construire„, explica edilul sef al judetului

De aseemnea acesta anunta ca incepand cu data de 11 septembrie se va da ordinul de incepe a lucrarilor la aceasta etapa a doua a Centurii Beius, iar in perioada 11-15 septembrie constructorii (n.r. – Drum Asfalt (Leader) și Ile Viorel Construct) vor putea incepe efectiv lucrarile

În 11 septembrie vom da ordinul de începere a lucrărilor și în săptămâna 11 – 15 septembrie constructorii vor începe efectiv lucrările„, a aratat Ilie Bolojan.

Acest tronson continuă etapa întâi a centurii, de la nodul rutier aflat în construcție, situat pe drumul național la intrarea în Beiuș, înainte de depozitul firmei Pantano, până la drumul județean spre Delani, pe lângă pădure, așa cum se vede în imaginile alăturate.

Hartă prelungire Delani

Valoarea contractului este de peste 4 milioane de euro. Lucrările vor fi terminate în vara anului viitor.

Ne propunem ca ambele tronsoane ale centurii să fie date în circulație simultan„, a mai aratat presedintele CJ Bihor.

Lucrările la Centura Beiuș – Etapa I au început în luna februarie 2023. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x 1,70 metri.

Citeste si: Foto | Stadiul lucrarilor la Centura Beius au ajuns la 20%

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ne găsiți și pe Google News