Ilie Bolojan: Au reinceput lucrarile la constructia Centurii Beius. In vara acestui an centura va fi deschisa traficului
Stiri Bihor

Ilie Bolojan: Au reinceput lucrarile la constructia Centurii Beius. In vara acestui an centura va fi deschisa traficului

Presedintele Consiliului Judetean bihor anunta ca, in această săptămână, constructorii au reînceput lucrările de construcție la centura municipiului Beiuș, în condițiile în care la finalul anului trecut lucrările au ajuns la un stadiu de 50%.

„Vremea nu ne prea ajută, așa că se aprovizionează depozitele cu materiale de umplutură și cu balast și se lucrează la suprastructura podurilor: montarea grinzilor, realizarea armăturilor și cofrarea plăcilor suprabetonate”, a explicat edilul judetului.

Din cele 2,3 milioane tone de de umplutură, s-au transportat și pus în operă 1,7 milioane tone.

Din cele 336 de grinzi ce constituie suprastructura podurilor și pasajelor, la sfârșitul anului au fost montate 214. In ianuarie și februarie vor fi montate treptat și celelalte grinzi. Față de planificarea inițială, livrările de grinzi și montarea acestora sunt în întârziere cu două luni. Această prelungire nu va afecta termenul de finalizare al lucrărilor.

Din cei peste 9 km ai centurii, a fost turnat al doilea strat de asfalt pe o lungime de 2,3 km. Lucrările de asfaltare vor începe în primăvară, după terminarea lucrărilor la poduri și pasaje și îmbunătățirea vremii. La începutul verii se va așterne pe toată lungimea centurii și ultimul strat de asfalt, cel de uzură. După ce se vor realiza și marcajele, în vara acestui an centura va fi deschisă traficului.

Ne găsiți și pe Google News