Ilie Bolojan anunta ca a fost desemnat constructorul centurii ce va ocoli Sanmartin si Baile Felix
Stiri Bihor

Ilie Bolojan anunta ca a fost desemnat constructorul centurii ce va ocoli Sanmartin si Baile Felix

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan a anuntat ca astăzi a fost desemnat constructorul centurii ce va ocoli localitățile Sânmartin și Băile Felix.

Oferta câștigătoare a fost depusă de asocierea de firme CONSTRUCŢII ERBAŞU (Leader), DRUMURI ORĂŞENEŞTI S.A., PROCONS GROUP, VÁHOSTAV – SK.

Conform ofertei depuse, valoarea proiectului este aproximativ 30 de milioane de euro, fără TVA.

„Vom aștepta să treacă perioada de contestații, până pe 30 mai, dar sperăm să nu avem. Ne propunem ca la începutul lunii iunie să semnăm contractul pentru proiectare și execuție. Estimez că în 2-3 luni se poate finaliza proiectul tehnic. În paralel se vor realiza și procedurile de expropriere, în așa fel încât în luna august să începem lucrările”, a explicat Bolojan.

Proiectul este derulat pe baza colaborării dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Trebuie să le terminăm până la sfârșitul anului viitor, finanțarea europeană fiindu-ne asigurată până atunci, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020”, a mai spus edilul

După terminarea lucrărilor la Centura Sânmartin, circulația pe Drumul Național 76 Oradea-Deva, în zona metropolitană a Oradiei, va fi fluentă.

Harta traseu centura Sanmartin
Harta traseu centura Sanmartin

Ne găsiți și pe Google News