Ilie Bolojan: Anul viitor vor incepe lucrarile la construirea unui nou pasaj rutier pe Centura Oradea
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: Anul viitor vor incepe lucrarile la construirea unui nou pasaj rutier pe Centura Oradea

Un proiect important de infrastructură rutieră cu impact în zona de tranzit a orașului este pasajul peste girația de la centură în zona străzii Ogorului intersecție cu Universității, la colțul Cimitirului Rulikowski, o zonă cu multe accidente rutiere, a explicat primarul Ilie Bolojan, intr-o conferinta de presa.

Alături de celelalte pasaje care au fost deja realizate pe centură (cele din dreptul DN 76 şi DN 79), acest proiect are în vedere atât fluidizarea traficului, cât și eliminarea unei zone cu potențial serios de accidente, soldate de multe ori chiar cu decese. Sub pasaj este prevăzută amenajarea unei treceri pentru  pietoni și a unei piste de biciclete.

Până în acest moment s-a derulat procedura de licitație, fiind depuse 6 oferte. Momentan acestea sunt în evaluare tehnică și financiară.Pasaj Universitatii Oradea

Cel mai probabil în acestă toamnă va putea începe partea de proiectare, iar cel mai târziu la primăvară vor putea începe lucrările efective, în așa fel încât în primăvara anului 2020, acest pasaj care va asigura un tranzit mai bun pe Centura Oradea atât pentru orădeni, căt și pentru cei care traversează orașul, să fie finalizat”, a precizat primarul.

interlink.ro

Momentan municipalitatea se află într-o fază avansată de preluare a terenului, fiind inițiat un proiect de Hotârâre de Guvern pentru preluarea terenului necesar construirii pasajului, pentru că acest drum se află în administarea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi. Deja sunt obținute avizele de la două Ministere, estimându-se că dacă totul decurge normal, în luna septembrie se va putea prelua terenul în administrare.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0