Ilie Bolojan | Am semnat contractul de finantare pentru cea mai lunga pista cicloturistica din tara, pe care o vom construi in Muntii Apuseni
Stiri Bihor

Ilie Bolojan | Am semnat contractul de finantare pentru cea mai lunga pista cicloturistica din tara, pe care o vom construi in Muntii Apuseni

Ilie Bolojan a anuntat, in aceasta seara ca a semnat azi la București contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce leagă județele Bihor, Cluj și Alba în zona Munților Apuseni.

 
Valoarea contractului de finanțare este de 110 milioane lei. Fondurile sunt asigurate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
 
Traseul are o lungime de 227 de km, din care 99 de km pe teritoriul județului Bihor, 93 km pe teritoriul județului Cluj și 35 de km de pistă de biciclete pe teritoriul județului Alba.


Citeste si: CJ Bihor vrea sa amenajeze peste 300 de km de piste de biciclete pentru dezvoltarea cicloturismului. Ce rute anunta Bolojan


În etapa următoare, după finalizarea documentațiilor de proiectare, fiecare Consiliu Județean va realiza pistele de biciclete pe teritoriul județului propriu, rețeaua de piste de biciclete fiind rezultatul asocierii dintre cele trei județe.

 
Având în vedere că pe teritoriul județului Bihor pista de biciclete va avea o porțiune de aproape 40 de km pe rambleul liniei de cale ferată dezafectată dintre Băile Felix – Cordău și Sâmbăta – Rogoz, primele demersuri vor fi legate de finalizarea preluării amplasamentului și de realizarea studiilor tehnice. De săptămâna viitoare echipele de proiecte europene ale Consiliului Județean Bihor se vor mobiliza și pentru acest proiect.
 
Mulțumesc echipelor de proiecte de la cele trei Consilii județene pentru câștigarea acestui proiect, a incheiat edilul

Ne găsiți și pe Google News