Iata CONTURILE unde oradenii pot face DONATII pentru reconstruirea Palatului Episcopal
Stiri Oradea

Iata CONTURILE unde oradenii pot face DONATII pentru reconstruirea Palatului Episcopal

Tragedia petrecuta in data de 25 august 2018 în urma căruia Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost devastat în proporţii mari, a constituit un adevărat şoc pentru toată lumea! A fost aproape o seară de doliu nu numai pentru Biserica Greco-Catolică ci pentru întreaga comunitate din Oradea şi nu numai!

Palatul este nostru, al tuturor, fapt pentru care foarte multă lume şi-a manifestat empatia şi dorinţa de a contribui la refacerea lui cât mai repede, fie prin donaţii, fie prin punerea la dispoziţie a serviciilor de specialitate pe care unii le pot oferi“, spun reprezentantii Episcopiei

De asemenea, Episcopia Greco-Catolica a tinut sa multumeasca tuturor pentru faptul ca nu doar ca au empatizat, ci si pentru ca s-au oferit sa sprijine financiar sau in alte moduri la reconstructia acestui edificiu cultural, simbol al orasului Oradea “Le suntem profund recunoscători tuturor şi îi asigurăm de aprecierea noastră şi de pomenirea în rugăciune! Dumnezeu va răsplăti.” spun acestia intr-un comunicat.

Episcopia Greco-Catolică de Oradea a deschis un cont special pentru reconstruirea Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, la Banca Transilvania. Aşadar, cei care vor să facă donaţii, au la dispoziţie următoarele conturi:

EPISCOPIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA GRECO-CATOLICĂ DE ORADEA

  • EURO – RO78BTRLEURCRT0463151401
  • RON – RO31BTRLRONCRT0463151401
  • USD – RO82BTRLUSDCRT0463151401
  • SWIFT: BTRLRO22
  • Banca Transilvania – Sucursala Oradea

Tot astazi, Consiliul Judetean Bihor, a anuntat ca va don asuma de 100.000 de lei pentru a demara primele etape din procesul de reconstrucție a clădirii monument afectate de incendiul din 25 august 2018.

Primaria Oradea, a anutat inca de sambata seara, ca indiferent de suma strans din donatii, va contribui cu diferenta, din bugetul local, pentru finalizarea lucrarilor de refacere a palatului Episcopal.

Prefectura Bihor, a declarat pentru infoOradea ca: “Nu există un cadru prin care să putem ajuta financiar ca și instituție această campanie însă cu siguranță vom mobiliza întregul personal și vom adera și noi la această campanie. Vom face apel de asemenea către toate instituțiile deconcentrate pe care le coordonăm să se implice.”