Oradea | S-a dat startul la Rabla Local. 5000 de masini mai vechi de 15 ani pot fi casate, contra sumei de 3000 lei, fara a fi nevoiti sa cumparati alta masina
Stiri Oradea

Oradea | S-a dat startul la Rabla Local. 5000 de masini mai vechi de 15 ani pot fi casate, contra sumei de 3000 lei, fara a fi nevoiti sa cumparati alta masina

Primaria Oradea anunta ca s-a dat startul la Programul „Rabla Local” si ca incepand de astazi, 31 iulie, ora 10:00, timp de o luna, persoanele fizice pot inscrie autovehiculul, cu o vechime mai mare de 15 ani, in acest program

Orădenii vor putea beneficia și ei de acest program național, deoarece Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat participarea Primăriei Oradea în noul program.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

Prin acest program se vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primindu-se pentru casare suma de 3.000 lei. Această sumă este compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local.

AFM a aprobat pentru municipiul Oradea o finanțare în valoare de 12.000.000 lei, echivalentul a 5.000 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare.

Solicitanții programului trebuie să se înscrie în platforma AFM, pe pagina de internet www.afm.ro la secțiunea „Programe de finanțare”, iar documentele justificative vor fi prezentate Primăriei Oradea, ulterior înscrierii.

Este important de reținut faptul că cetățenii pot face predarea autovehiculului numai după semnarea contractului de finanțare cu Primăria Oradea.

După lansarea platformei și înscrierea persoanelor fizice în program, lista cu persoanele înscrise se va trimite fiecărei primării. Cetățenii vor prezenta Primăriei documentele justificative de eligibilitate și se va încheia contractul de finanțare dintre primărie și cetățean. Urmează predarea autoturismului la un centru de preluare, după care se radiază autoturismul din circulație. 

Având în vedere faptul că în municipiul Oradea momentan sunt înscrise peste 110.000 de mașini, pentru administrația locală este foarte important să reducă poluarea din oraș și un număr cât mai mare de orădeni să beneficieze de acest program.

Ne găsiți și pe Google News