Concurs online de eseuri istorice având ca temă: „Scrisori către Aurel Lazăr”
Stiri Oradea

Concurs online de eseuri istorice având ca temă: „Scrisori către Aurel Lazăr”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, începând cu data de 05.08.2023, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice având ca temă: „Scrisori către Aurel Lazăr. Acest program este destinat tinerilor de gimnaziu și liceu din țară și din diaspora.

Concursul dorește să încurajeze gândirea creativă și capacitatea de sinteză a tinerilor în vederea întocmirii unor eseuri istorice, având ca subiect personalitatea lui Aurel Lazăr, unul din cei care au marcat viața politică a sfârșitului de secol XIX și începutul celui următor. Lucrările vor fi redactate în format word, trebuind să conțină maxim 2 pagini (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri şi aliniere Justify) și să pornească de la aceste cuvinte: „Cine ești tu Aurel Lazăr?”. La final, tinerii sunt rugați să își scrie numele complet, vârsta, clasa, școala, localitatea, respectiv județul de unde provin. Eseurile vor fi trimise pe adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, în perioada 5 august – 5 noiembrie 2023.

Se vor acorda două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărți și o vizită gratuită în întregul complex muzeal, precum și două premii speciale pentru originalitatea lucrărilor. Rezultatele pentru fiecare secțiune vor fi anunțate pe pagina de Facebook a instituției. 

Persoană de contact: Lavinia Ungureanu, muzeograf, Secția Muzee memoriale, grupuri sociale, istorie a minorităţilor.

Informații suplimentare la telefon: 0742054686.

Ne găsiți și pe Google News