“Hotul alpinist”, un tanar de 19 ani din Oradea, a fost retinut. Furturi de peste 15.000 de lei
Comunicate de presa

“Hotul alpinist”, un tanar de 19 ani din Oradea, a fost retinut. Furturi de peste 15.000 de lei

Marți, 25 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat, cercetat și reținut un tânăr de 19 ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe cel în cauză că, în noaptea de 17 spre 18 octombrie a.c., ar fi pătruns prin escaladare și efracție în locuința unei orădence și ar fi sustras două poșete care conțineau 20 lei și documente de identitate, cauzând un prejudiciu estimat la 300 lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, în perioada 8 – 10 octombrie a.c., pe timpul nopții, ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea locuinței unei orădence și ar fi sustras o bicicletă, cauzând un prejudiciu estimat la 2.100 lei.

Totodată, tânărul este bănuit că în noaptea de 15 spre 16 octombrie a.c., ar fi pătruns prin escaladare și apoi pe ușa închisă, dar lăsată neasigurată într-o altă locuință din Oradea și ar fi  sustras un portmoneu cu 700 lei și documente de identitate, cauzând un prejudiciu apreciat la 800 lei.

Același tânăr este bănuit că, în perioada 10 – 16 octombrie a.c., în trei nopți diferite, ar fi pătruns prin escaladare și efracție în curtea și în locuința unei alte orădence și ar fi sustras inițial 4.602 lei, un inel din aur și un ceas de mână și alte bunuri și ulterior un laptop, cauzând un prejudiciu total apreciat la 8.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe cel în cauză pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar miercuri, 26 octombrie a.c., l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea și la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Foto: generic