Holcim România si fundatia LEADERS sprijina tinerii oradenii din programul Leaders Explore
Diverse

Holcim România si fundatia LEADERS sprijina tinerii oradenii din programul Leaders Explore

Educație, social, sănătate și cultural. Acestea sunt domeniile către care se îndreaptă ideile celor 50 de tineri participanți la programul LEADERS Explore, organizat de către fundația LEADERS cu sprijinul Holcim România în zonele Câmpulung-Muscel și Oradea.

În cadrul sesiunii II a programului LEADERS Explore, elevii de liceu participanți la program au identificat principalele probleme din comunitățile din care fac parte și au acceptat provocarea de a veni cu propuneri de proiecte care să vină în întâmpinarea acestora.

„Credem în potențialul extraordinar al tinerilor și vrem să ii susținem pe parcursul lor de dezvoltare. Spiritul de inițiativă și orientarea către soluții centrate pe oameni și comunități sunt ingrediente esențiale pentru succes. Proiectul LEADERS Explore oferă un mediu educațional relaxat, în care adolescenții să exerseze aceste comportamente. Ei sunt cei care pot aduce o abordare inedită și plusvaloare în societate prin felul proaspăt în care se raportează la probleme. La fel ca în cadrul proiectelor din Holcim România, încurajăm tinerii să își ascută gândirea critică și să își dezvolte creativitatea”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație & Resurse Umane Holcim România.

Per total, cei 50 de elevi au propus șapte proiecte, trei pentru Câmpulung-Muscel, respectiv patru pentru zona Oradea. Implementarea lor este încurajată de către Fundația Leaders, însă aceasta rămâne la latitudinea adolescenților.

Programul LEADERS Explore dezvoltă potențialul de leadership și followership al tinerilor din România. Unul dintre instrumente este proiectul în comunitate în care liceenii identifică oportunități și idei pentru comunitatea lor. Acesta este un excelent cadru în care ei învață să lucreze în echipă, având o miză reală și sprijinul comunității. Ne bucurăm să descoperim propunerile lor pline de originalitate și adaptate nevoilor reale”, a adăugat Beatrice Alexandrescu, Director de Programe Fundația LEADERS.

Astfel, pentru zona Oradea au fost propuse următoarele domenii și proiecte:

  1. Cultural: ”Culoare prin Oradea” – proiectul își propune să creeze o colaborare cu artiști care să înfrumusețeze aspectul orașului lor, prin realizarea de picturi pe ziduri și clădiri.
  2. Famous Anonymous” – program ce are în vedere creșterea conștientizării publicului orădean privind penuria de artiști locali. Astfel, acesta va viza promovarea formațiilor muzicale, a fotografilor și a artiștilor grafici mai puțin cunoscuți, prin organizarea de expoziții sau concerte într-un local cunoscut din Oradea.
  3. Social – Cultural: ”Vinerea de stand-up” – o inițiativă ce urmărește organizarea unui eveniment de stand-up comedy cu scop caritabil în orașul Aleșd. Banii obținuți în urma vânzărilor de bilete vor fi donați copiilor de la Fundația ”Copiii Dragostei”, copii aflați în centre de plasament. Acest eveniment a fost și implementat în luna august, iar toți banii strânși în cadrul acestuia urmează să fie donați către Fundație.
  4. Sănătate: ”Piste pentru viață” – un proiect ce își propune crearea de piste pentru bicicliști în ambele sensuri de mers pe ruta Oradea – Băile Felix, cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere care implică bicicliști și, implicit, pentru a le oferi acestora siguranță în trafic.

Leaders Explore este singurul program din România care completează cei patru ani de învățământ formal din perioada liceului cu un an de educație non-formală. Acesta este susținut pe parcursul a opt sesiuni de training care includ ateliere de orientare vocațională, dezvoltarea competențelor viitorului, seminarii inspiraționale și dezvoltarea de proiecte cu impact real în comunitate. Mai multe detalii despre proiect aici.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News