Holcim face precizari in legatura cu alerta radioactiva de azi.
Stiri Bihor

Holcim face precizari in legatura cu alerta radioactiva de azi.

În dimineața zilei de marți, 12 martie 2019, în timpul controlului pentru a permite accesul unui transport de deșeuri municipale sortate, destinate co-procesării la fabrica de ciment Holcim din Aleșd, Județul Bihor, sistemul automat de scanare instalat la poartă a detectat un nivel peste limitele fondului natural de radiații. Conform procedurilor standard ale companiei, autocamionul a fost transferat în siguranță către zona specială de carantină. Autoritățile au fost informate prompt de către reprezentanții companiei, transmit reprezentantii Holcim, intr-un comunicat venit la redactie

Autoritățile competente au realizat la fața locului verificările prevăzute de lege. În urma constatărilor, au decis că încărcătura din camion nu prezintă risc pentru sănătatea publică și mediu și au dispus returnarea acesteia la expeditor. În prezent, încărcătura nu se mai află în perimetrul fabricii Holcim România.

Pe platforma fabricii de ciment din Aleșd, Județul Bihor, sunt co-procesate în cuptorul fabricii de ciment, deșeuri municipale sortate (ex. hârtie, plastic, lemn, textile) sau deșeuri provenite din surse industriale (ex. șlamuri petroliere) sau anvelope uzate. Prin co-procesarea acestora la temperaturi foarte înalte în cuptoarele  fabricilor de ciment, deșeurile sunt deviate de la depozitare, distruse total în condiții de deplină siguranță, iar conținutul lor încă util este recuperat în întregime.

loading...