Gaudeamus Oradea 2018 – Miercuri 09.05.2018, incepe Targul de carte in Piata Unirii
Evenimente

Gaudeamus Oradea 2018 – Miercuri 09.05.2018, incepe Targul de carte in Piata Unirii

chilipirul-zilei.ro/
Gaudeamus Oradea 2018.In Sala Mica a Primariei Oradea a avut loc azi, 8 mai 2018, o conferință de presă cu privire la cea de-a cincea ediție a Târgului de carte Gaudeamus la Oradea, ediție care va începe mâine, 9 mai și va fi deschisă până duminică, 13 mai, în Piața Unirii.

Gaudeamus Oradea 2018. La conferinţa de presă a participat Bogdan Roşca, managerul Radio România Cluj, Connie Chifor, coordonatoarea târgului și Mihai Jurca, directorul executiv al Asociaţiei de Promovare a Turismului din Oradea și Regiune, care au prezentat detalii legate de acest eveniment.

Mă bucur că, în Oradea, Primăria, prin intermediul Asociaţiei de Promovare a Turismului susține astfel de evenimente și cred că este un tip de eveniment pe care îl vom susține și în viitor și pe care vrem să îl consolidăm”, a spus Mihai Jurca în deschiderea conferinței.

Evenimentul Gaudeamus Oradea 2018 este organizat de Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și va avea loc în perioada 9 – 13 mai, în Piața Unirii. Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 9 mai, de la ora 12, târgul fiind deschis vizitatorilor până sâmbătă, între orele 10 și 20, iar duminică între orele 10 și 15. Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus Oradea 2018 va fi prof. univ. dr. Sorin Șipoș.

decathlon.ro

Este întotdeauna o plăcere să revenim la Oradea, asta pot să vă spun atât în numele echipei cât și al expozanților. Târgul Gaudeamus Oradea 2018 este evenimentul cu numărul 105 pe care Radio România îl organizează sub acest brand de peste 20 de ani”, a spus Connie Chifor, subliniând faptul că această ediție a târgului se va desfășura într-un context sută la sută aniversar, respectiv Centenarul României, 90 de ani de Radio România și Ziua Europei, care se sărbătorește mâine, la deschiderea târgului.

Pe parcursul acestui an, Radio România va organiza cu prilejul tuturor evenimentelor din seria Gaudeamus câte un spațiu special amenajat, dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia va fi expusă o colecție de volume cu această tematică. Volumele, publicate de către editurile care participă la târg, pot fi ulterior achiziționate de la standurile editurilor. La Oradea, acest spațiu va fi amenajat în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Bihor și cu Muzeul Țării Crișurilor.

Gaudeamus Oradea

La această ediție a Gaudeamus Oradea 2018, vor fi peste 60 de expozanţi reuniţi în 46 de standuri, pe o suprafață de 800 mp, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte.

Pe lângă elementele specifice unui eveniment expoziţional dedicat cărţii – mii de volume, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii, vizitatorii se vor putea bucura și de muzică bună, ateliere de creaţie și concursuri cu premii atractive. În cadrul târgului, orădenii vor avea posibilitatea să aleagă dintre cele mai recente și mai căutate titluri ale momentului, atât în limba română cât și în germană, maghiară și engleză.

CITESTE SI: Targul de carte Gaudeamus revine la Oradea, de saptamana viitoare (2017)

De asemenea, vor avea loc și evenimentele tradiționale, precum „Invitați de nota 10: Olimpicii României” (elevi din Bihor premiați la olimpiadele internaționale la difierite discipline), proiectul „Cărțile se întorc acasă”, în cadrul căruia orădenii care au prea multe cărți de care nu mai au nevoie sunt așteptați să le doneze, precum și premiile Gaudeamus Oradea 2018.

Gaudeamus Oradea1

Premiile Gaudeamus Oradea 2018 vor fi decernate duminică, 13 mai, începând cu ora 13.00, astfel:
  • Trofeele Gaudeamus (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;
  • Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului;
  • Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către Avon România;
    · Premiile Tombolei Gaudeamus, care vor fi acordate pe baza tragerii la sorţi a buletinelor de Vot al Publicului, astfel: Marele Premiu, constând în suma de 300 de lei, oferită de Asociaţia Club Lions 22 Oradea şi câteva premii constând în produse cosmetice oferite de Avon România.

Joi, 10 mai, ora 14.00, va avea loc decernarea premiilor câștigătorilor concursului școlar de eseuri „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie”, eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Bihor în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și cu revista de cultură Familia din Oradea.

Apreciem din nou – și doresc să transmiteți acest mesaj domnului primar – implicarea Primăriei Municipiului Oradea în organizarea acestui târg. Este un eveniment pe care și administrația locală și-l dorește foarte mult la Oradea și ne sprijină și de aceea reușim să venim aici”, a spus managerul Radio Cluj, Bogdan Roşca.

Gaudeamus Oradea 2018 este cea mai recentă componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale.

Ce se întâmplă aici la Oradea este o formulă unică în istoria Programului Lectura pe care Radio România îl derulează de douăzeci și ceva de ani. Este singurul oraș în care autoritățile locale se implică încă de la primii pași din toate punctele de vedere și simțim că avem aici cu adevărat un partener”, a declarat Connie Chifor.   

Palmaresul cumulat al Programului Lectura, în intervalul 1994 – aprilie 2018, însumează 104 evenimente organizate sub brandul GAUDEAMUS, circa 10.300 de expozanţi, 2.850.000 de vizitatori şi peste 12.700 de manifestări culturale, cu profil preponderent literar. Principalele componente ale programului sunt: Târgul Internaţional Gaudeamus (24 de ediţii), Caravana GAUDEAMUS (Cluj-Napoca – 19 ediţii, Craiova – 17 ediţii, Litoral – 9 ediţii, Timișoara – 9 ediții, Oradea – 5 ediţii, inclusiv ediția 2018), Târgul Gaudeamus Carte Şcolară (15 ediţii) şi o serie de proiecte culturale conexe.

Partenerii ediţiei sunt:

  • Partener principal: BRD Groupe Société Générale
  • Parteneri: Avon România, Asociaţia Club Lions 22 Oradea.
  • Parteneri media: Bihoreanul, InfoOradea.ro, EvenimenteOradea.ro, mediaTRUST și Agenția de presă Rador.

Pentru detalii suplimentare privind această ediţie a Târgului GAUDEAMUS Oradea, vă rugăm să accesaţi website-ul www.gaudeamus.ro sau să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS. Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro).