Elvira Rimbu, a fost numita manager interimar la Teatrul Regina Maria din Oradea
Stiri Oradea

Elvira Rimbu, a fost numita manager interimar la Teatrul Regina Maria din Oradea

Consiliul Judetean anunta ca, prind dispozitia nr.134, din data de 08.05.2018 si semnarea Contractului interimar de management, avand nr.97/2018, doamna Elvira Rimbu a fost numita manager interimar al Teatrului “Regina Maria” din Oradea, incepand cu data de 8 mai.

In termen de 120 de zile de la numirea managerului interimar se organizeaza concurs de management la institutia de cultura subordonata Consiliului Judtean Bihor.

Cine este Elvira Rimbu:

S-a născut în orașul Orhei, Republica Moldova, într-o familie cu pregătire medicală. “În copilărie îmi plăcea să joc anumite personaje. Ca să nu mă plictisesc, îmi plăcea să imit oamenii și, pe la 14 ani, am înțeles ca pot sa fac asta toată viața doar devenind actrița“, spune actrita despre ea.

Dupa ce a absolvit liceul, in orasul natal, a plecat la Moscova, la doar 15 ani, sa studieze arta dramatică, la Institutul de film (VGIK), unde a absolvit, ulterior, facultatea ca  șefă de promoție.

Actoria pentru mine înseamnă să nu fac parte din marea majoritate care nu are nimic de spus, înseamnă ca eu însămi să nu mă plictisesc niciodată, înseamnă posibilitatea de a împărtăși celorlalți idei, gânduri, emoții, înseamnă încercarea de a schimba sufletele oamenilor așa cum cred eu că ar trebui sa fie.”, se autodescrie actrita

După absolvire, a urmat o scurtă perioadă pe care a petrecut-o la Chișinău, în cadrul Teatrului actorului universal, condus de Emil Loteanu. Aici, împreună cu alți actori, absolvenți ai Institutului de film din Moscova, a pus bazele Teatrului Eugene Ionesco.

CITESTE SIDaniel Vulcu si-a prezentat bilantul activitatii sale la Teatrul Regina Maria

Îmi doream un teatru profesionist , în care să pot să mă desfășor, îmi doream o carieră. Chișinăul, în acel moment, nu-mi putea oferi acest lucru. După studiile făcute la Moscova , Chișinăul era prea mic pentru ceea ce vroiam eu“, mai spune actrita.

În 1991 a obținut Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea. Iar in urma acestui premiu a ajuns la Oradea , unde venise pentru o stagiune, dar a ramas, pentru ca s-a casatorit aici.

Am fost invitată să facă parte din echipa de actori ai Teatrului de Stat orădean și, din acel moment, a urmat o carieră densă, atât pe plan artistic, cât și managerial, pentru că am ocupat funcția de Șef de secție iar ulterior și de Director Artistic al acestei instituții.“, mai spune Elvira Rimbu, despre activitatea ei.

A urmat o cariera ascendenta, in plan profesional, devenind, in timp, una dintre reperele teatrului oradean

loading...