Gala Artelor: spectacol inedit de sfârșit de an școlar la Școala de Arte “Francisc Hubic” Oradea
Stiri Oradea

Gala Artelor: spectacol inedit de sfârșit de an școlar la Școala de Arte “Francisc Hubic” Oradea

Școala de Arte “Francisc Hubic” Oradea din cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor, a marcat încheierea anului școlar cu un spectacol denumit “Gala Artelor”. Evenimentul a avut loc miercuri, 19 Iunie 2024, de la ora 18:00 la Filarmonica de Stat din Oradea.

Într-o atmosferă plină de emoție și entuziasm, absolvenții și cursanții celor trei secțiuni ale Școlii de Arte, muzică clasică, muzică ușoară și folclor, au urcat pe scenă determinați să cucerească publicul cu talentul și pasiunea lor. Evenimentul a marcat un moment special în parcursul lor artistic, demonstrând diversitatea și excelența formării primite în cadrul instituției. De la acorduri clasice, la ritmuri moderne și tradiționale, fiecare prestație a reflectat pasiunea și devotamentul tinerilor artiști, subliniind implicarea fiecărui profesor.

Mai mult de atât, spectatorii au fost întâmpinați cu un vernisaj de pictură a catedrei de arte plastice, prof. coordonatori Sabău Florentina și Holló Kinga, precum și de expoziția de costume populare din colecția personală a Antonelei Ferche-Buțiu, celebrând astfel și ziua iei.

După acorduri de pian, jazz sau chitară, spectacolul a fost încheiat cu un moment folcloric dedicat Iei și Sânzienelor, acompaniat de grupul instrumental dirijat de prof. Liviu Buțiu.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor și Școala de Arte “Francisc Hubic” Oradea, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea

Ne găsiți și pe Google News