Bihorul parcurilor Industriale. ADLO concesioneaza parcele in Parcul Industrial din Stei
Stiri Bihor

Bihorul parcurilor Industriale. ADLO concesioneaza parcele in Parcul Industrial din Stei

Consiliul Județean Bihor a lansat, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), procedura de licitație pentru concesionarea celor 25 de parcele din Parcul de Specializare Inteligentă Ștei.

Firmele interesate pot concesiona terenuri cu suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Suprafața totală a parcului este de 13,6 ha. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 76.

În cadrul Parcului vor fi atrase IMM-uri din sectoare diverse, de la prelucrarea, fabricarea și conservarea produselor alimentare, până la fabricarea de articole de îmbrăcăminte, papetărie, lemn, sticlă, plastic, fabricarea de aparate electrocasnice și multe alte tipuri de produse.


Citeste si:


Firmele rezidente pot beneficia de fonduri europene, în valoare de 4,3 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, pentru a-și dezvolta afacerile în Parcul din Ștei.

Procedura de concesionare este o licitație deschisă cu ofertă în plic închis. Data limită de depunere a ofertelor este 15.07.2024, ora 09:00. Se pot solicita clarificări privind procedura până în 04.07.2024, ora 09:00. Documentele vor fi depuse la sediul ADLO, unde, în 15 iulie, de la ora 12:00, se va organiza ședința publică de deschidere a ofertelor.

Detaliile privind procedura de concesionare pot fi consultate aici: www.cjbihor.ro/wp-content/uploads/2024/06/PSI-Stei.pdf.

În paralel cu procedura de atribuire, se fac lucrările la infrastructura de suport. Acestea au demarat la începutul lunii iunie și sunt executate de asocierea de firme Precon Transilvania S.R.L. (Lider) și Citadina 98. Valoarea contractului de execuție este de 21.301.440,73 lei, cu TVA. Termenul de realizare este de 6 luni.

Lucrările presupun amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc.

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027.

Pentru realizarea acestei investiții a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Primăria Ștei.

Ne găsiți și pe Google News