Fundația Comunitară Oradea a inaugurat azi, primul spatiu pentru comunitate din Oradea: COMUNITECA.
Stiri Oradea

Fundația Comunitară Oradea a inaugurat azi, primul spatiu pentru comunitate din Oradea: COMUNITECA.

Fundația Comunitară Oradea inaugurează azi, 14 Octombrie, în incinta Crișul Shopping Center, primul spațiu pentru comunitate din Oradea: COMUNITECA. Până la ora 20:00, avem porțile deschise pentru cei care vor să afle mai multe despre activitățile și programele pe care le vom derula începând din luna noiembrie.

COMUNITECA este locul în care se întâlnesc cei care vor să schimbe lumea.  E un loc pentru cei care cred că implicarea activă și dedicarea pot face diferența. Acest centru comunitar este mai mult decât un spațiu, este inițiativă.

COMUNITECA este un centru al comunității, un loc pentru cei care cred că putem schimba lumea din jur dacă fiecare dintre noi ne dăruim câte puțin.

COMUNITECA e pentru cei care inspiră și caută inspirație, pentru speciali, pentru grozavi și nemaipomeniți!

Comuniteca Atelier, se află în Crișul Shopping Center la etajul 1 și va găzdui ateliere gratuite pentru copii, tineri și seniori: Coder Dojo, artă, științe, teatru în limba română și maghiară, biologie, caligrafie, photoshop, creație vestimentară, meteorologie, ecologie, fotografie, educație rutieră etc. Pe parcursul zilei de azi înscrierile se pot face la fața locului urmând ca ulterior formularele de înscriere să fie disponibile on-line.

Comuniteca&Co, spațiul aflat la etajul 2, în incinta Crișul Shopping Center, este împărțit în spațiu de co-working, laborator IT și imprimare 3D, și o sală de ședințe. Aici vom găzdui activitățile tinerilor noștri din programul Youth Community, întâlnirile membrilor viitorului Club de Seniori al FCO, activități ale ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor care doresc să desfășoare proiecte pentru comunitate. De asemenea, accesul în spațiul de co-working este gratuit pentru  toți acționarii FCO care susțin programele noastre cu o donație recurentă de 100 lei /lună.

Spațiul Comuniteca a fost amenajat și dotat cu sprijinul financiar substanțial al companiei Vernicolor, al companiilor RER Vest și Bugatti by Astor Mueller și al partenerilor Blackboard, Media Bank, Mobila Dalin, Duval Furniture, Dunca Construct, Policolor și Webilke Pro.

Activitățile din Comuniteca vor fi gratuite, acoperirea cheltuileilor de gestionare a spațiului și a materialelor necesare desfășurării atelierelor și programelor va fi făcută din donații și sponsorizări. Căutăm 20 de companii care să susțină activitățile Comuniteca cu 2500 euro /an astfel încât să putem continua să oferim acces gratuit celor care vor participa la activitățile noastre.

Pentru mai multe detalii vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a Fundației Comunitare Oradea.