Foto/Video | Incendiu violent, in aceasta noapte, in localitatea Hidisel, comuna Dobresti.
Stiri Bihor

Foto/Video | Incendiu violent, in aceasta noapte, in localitatea Hidisel, comuna Dobresti.

În data de 07 februarie a.c., pompierii militari beiușeni au stins un incendiu violent, ce a cuprins două construcții auxiliare din cadrul unei gospodării din comuna Dobrești, salvând două case, din care una lipită de o anexă în flăcări.

În cursul nopții de luni spre marți, în  jurul orei 02.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la o casă din localitatea Hidișel, comuna Dobrești.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate imediat, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Beiuș, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, fiind alertat totodată și serviciul voluntar pentru situații de urgență al unității administrativ-teritoriale.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau cu violență la două construcții auxiliare din cadrul gospodăriei, cu pericol de propagare la alte două clădiri.

Pompierii au acționat simultan pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția celor două case aflate în pericol de a fi incendiate, o locuință fiind lipită de una dintre anexele cuprinse de flăcări, iar cealaltă fiind situată în apropierea focarelor.

Incendiul a fost stins în aproximativ o oră și 20 de minute, forțele de intervenție reușind să salveze cele două case.

După stingerea incendiului, generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit, pompierii au acționat în continuare la fața locului, până în jurul orei 05.00, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.  

Pagubele înregistrate au constat în aproximativ 180 metri pătrați acoperiș, trei motoare electrice, o drujbă, o motopompă și scule de tâmplărie.  

Din fericire, nu au existat  persoane rănite.

Ne găsiți și pe Google News