Foto – Video | Demareaza investitia la Aquapark-ul din Salonta
Stiri Bihor

Foto – Video | Demareaza investitia la Aquapark-ul din Salonta

Primaria Salonta anunta ca incep sa se miste lucrurile investitia ce presupune construirea Aquapark-ului din localitate.

Recent a inceput pregatirea terenului la viitorul Aquaparc din Salonta. Totodata, proiectantul Daniel Tivadar, firma Constructii Erbasu SA, si reprezentantii orasului s-au consultat cu proiectantii celor mai mari sisteme de tobogan din Europa Centrala din parcurile de aventura din orasele Debrecen si Hajdúszoboszló„, se arata in anuntul primariei.

Investitia a fost anuntata inca de la sfarsitul anului 2021, cand primarul anunta cu fast ca urmeaza sa fie construit un Aquaparkul la Salonta, cu suportul ministerului Dezvoltarii, condus de UDMR-istul Cseke Attila.

Dupa un an de munca impreuna cu Primaria si Consiliul Local, precum si prin grija Ministerului Dezvoltarii, Guvernul Romaniei a emis o hotărare: la Salonta se va construi un aquapark de 3 hectare, in valoare de 24 milioane de euro„, a declarat la acea data (anul 2021) primarul Török László.

De altfel si ministrul Cseke Attila se lauda atunci cu faptul ca a reusit sa obtina aprobarea guvernului pentru constructia acestui Aquapark.

Iata ca au trecut aproape 2 ani pana ca, pentru aceasta investitie, sa aiba un punct de inceput efectiv. „In conformitate cu specificatiile tehnice, au fost concretizate elementele vizuale ale complexului nostru de tobogane.”,a mai explicat Primaria Salonta.

Parcul acvatic se va intinde pe 2,8 ha, va avea o suprafata de peste 10.000 de metri patrați. Capacitatea exterioară a parcului acvatic va fi de 1.500 de persoane, iar capacitatea interioara de 300 de persoane.

Ne găsiți și pe Google News