Foto | Primaria Oradea incepe de astazi curatarea trotuarelor, pistelor de biciclete si a parcurilor, dupa ce ieri a eliberat arterele de circulatie din oras. Cetatenii pot semnala problemele la numerele de telefon din articol
Stiri Oradea

Foto | Primaria Oradea incepe de astazi curatarea trotuarelor, pistelor de biciclete si a parcurilor, dupa ce ieri a eliberat arterele de circulatie din oras. Cetatenii pot semnala problemele la numerele de telefon din articol

Ca urmare a pagubelor produse de furtuna abătută asupra Oradiei în data de marți, 25 iulie, Primăria Municipiului Oradea vine în întâmpinarea cetățenilor cu o serie de informații și precizări utile. 

După ce în cursul zilei de ieri s-au degajat toate arterele de circulație din oraș, de astăzi începe curățarea trotuarelor și a pistelor de biciclete. Tot azi debutează operațiunea de curățare a parcurilor din oraș grav afectate, foarte mulți copaci fiind rupți sau culcați la pământ cu tot cu rădăcină.

RER Vest, Compania de Apă, OTL și Termoficare sunt entitățile care se vor ocupa de curățarea parcurilor. De asemenea, Administrația Domeniului Public (ADP) va curăța Cimitirul Municipal – grav afectat de doborâturi, Grădina Zoologică și Aquapark-ul Nymphaea. 

Această prezentare necesită JavaScript.

Subliniem că cetățenii care au nevoie să își repare acoperișurile, învelitorile sau terasele caselor afectate de vijelie, pot face acest lucru fără a avea nevoie de autorizație de construcție, cu condiția ca reparațiile să nu schimbe forma și materialele acestora. În acest sens, este suficientă o notificare către Primăria Oradea (fizic, în Piramidă/Ghișeul unic sau prin email: primarie@oradea).

În perioada imediat următoare, Poliția Locală va notifica în scris proprietarii de imobile afectate de pagube sau aflate într-o stare precară. Acestor proprietari li se va pune în vedere să își pună în siguranță imobilele, astfel încât să nu pună în pericol viața și siguranța cetățenilor, aducându-li-se la cunoștință sancțiunile legale de care sunt pasibili. 

În aceea ce privește resturile de vegetație din gospodării, acestea se vor depozita la limita de proprietate, de unde vor fi ridicate de către operatorul de salubritate. 

Transmitem numerele de telefon ce pot fi apelate de orădeni, în funcție de specificul problemei semnalate. 

Pentru arboretul afectat, de pe aliniamentele verzi:

RER VEST 

  • 0751 306 509 (între orele 08 – 19) – număr dedicat exclusiv sesizărilor privind pagubele produse de furtună sau la numerele de Dispecerat 
  • 0374 885 693
  • 0259 433 195 (luni – duminică 19 – 07, sâmbătă – duminică 07 – 19) 

Pene de curent, rețele afectate în proximitatea locuințelor: 

  • Distribuție Energie Electrică România – sucursala Oradea 0259 929

Iluminat public: 

  • ADLO – 0770 730 944 (interval orar 08 – 22) 

Transport public: 

  • Oradea Transport Local – OTL SA – 0728 556 612

Apă și canalizare:

  • Compania de Apă Oradea 0259 430 928 | 0359 410 203

Suplimentar, pentru această perioadă Primăria Oradea pune la dispoziția cetățenilor un număr de telefon mobil în cadrul Poliției Locale, pentru a sesiza diverse situații generate ca urmare a furtunii de marți.

  • Poliția Locală Oradea: 0726 112 973

De asemenea, este la dispoziție Dispeceratul Poliției Locale: 0259/969.

Reclamații, sesizări pot fi trimise și prin aplicația pentru mobil Oradea City Report, prin email către primarie@oradea.ro, respectiv accesând http://epetitii.oradea.ro/epetitii/public/petitii/addpetitie

Ne găsiți și pe Google News