Oradea se aduna. Mai multe firme din Oradea au trimis utilaje primariei pentru a ajuta la deblocarea orasului
Stiri Oradea

Oradea se aduna. Mai multe firme din Oradea au trimis utilaje primariei pentru a ajuta la deblocarea orasului

Furtuna extrem de puternică (cod roșu) care s-a abătut asupra Oradiei în după-amiaza zilei de marți, 25 iulie, cu intensități ale vântului de până la 100 km/oră, a produse distrugeroi insemnate.

Traficul a fost blocat pe numeroase artere, mulți copaci fiind scoși din rădăcini. Vântul a smuls inclusiv acoperișuri și elemente de zidărie de pe unele clădiri, provocând pagube gospodăriilor și mașinilor.

În primele ore după furtună, prioritatea Primăriei Oradea a fost deblocarea arterelor de circulație afectate de furtună, iar momentan se acționează de către RER Vest pentru degajarea căilor publice auto și pietonale cu 8 echipe de muncitori cu drujbe, 8 utilaje de încărcat material lemnos și tot personalul care asigură salubrizarea spațiilor publice.

De asemenea, tot personalul din cadrul Direcției Tehnice al Primăriei Oradea cu atribuții în acest sens se află în teren pentru evaluarea și monitorizarea activității care se impune în această situație.

Având în vedere faptul că după furtuna de ieri mai multe firme orădene de construcții au răspuns pozitiv solicitării municipalității, venind cu utilaje speciale pentru a curăța și a degaja arterele principale din oraș, primarul Florin Birta le mulțumește și pe această cale pentru implicare.

Nu în ultimul rând, mulțumim și partenerilor de la ISU Bihor, Electrica, RER Vest, Poliției Municipiului și Poliției Locale, fără implicarea cărora intervenția de urgență nu ar fi avut aceeași eficiență salutară.

În perioada imediat următoare, Primăria Oradea va lua măsuri pentru a fi curățate parcurile, precum și celelalte spații publice din oraș, afectate de furtuna devastatoare. De asemenea, se va înlocui mobilierul urban, precum și toate indicatoarele rutiere distruse de vijelie.

Totodată, Primăria municipiului Oradea face apel către cetățeni să se implice, în limita posibilităților, în acțiuni de curățenie în zonele în care locuiesc, contribuind în acest mod la revenirea la starea de normalitate. „Regret pierderile suferite de orădenii afectați și, în același timp, le mulțumesc tuturor orădenilor care se implică pentru curățarea spațiilor din jurul propriilor locuințe”, a declarat primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Ne găsiți și pe Google News