Foto | Parcul Libertatii din Oradea in topul celor mai frumoase parcuri din tara
Diverse

Foto | Parcul Libertatii din Oradea in topul celor mai frumoase parcuri din tara

Luna mai este momentul ideal pentru a te bucura de frumusețea parcurilor și grădinilor publice. Aceste oaze de verdeață și liniște reprezintă destinații preferate pentru toți cei în căutarea unei evadări din agitația urbană, pentru a se bucura de o plimbare, pentru un picnic sau pentru a se dedica activităților fizice și recreative.

Site-ul clubulcopiilor.ro a intocmit un clasament cu cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din țara noastră pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Cele mai bine cotate parcuri se află în marile orașe ale țării – Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova. Dintre acestea, două parcuri – Grădina Publică Palas din Iași și Iulius Gardens din Timișoara – au reușit să obțină un rating excelent de 4,8 dintr-un maxim de 5.

In acest clasament se afla si Parcul Libertatii din Oradea, care a obtinut un rating de 4,7, strangand un numar de 1457 de recenzii, aflandu-se pe locul 17 din cele 65 de parcuri recenzate in toata tara si care au un rating de peste 4,5.

Parcul Libertății din Oradea este un loc încântător și vibrant, situat în inima orașului. Cu aleile sale pitorești, zonele verzi și frumusețea arhitecturală care îl înconjoară, acest parc oferă un spațiu perfect pentru relaxare și recreere.

De mai bine de 3 ani, Fundația Comunitară Oradea se ocupă de igienizarea, revitalizarea peisagistică și organizarea de evenimente în Parcul Libertății.

Din 2020 încoace, când traversezi Parcul Libertății admiri cele 8.000 de flori colorate plantate și observi verdele gazonului influențat de fiecare anotimp. Vezi filigoria în care orădenii cântă la pian. Mai sus puțin analizezi pictura stradală Mozaic Citadin. După ce ai descoperit fiecare element al picturii, te întorci pe alee și avansezi pe lângă placa in memoriam reputatului biolog Anna Marossy. În tot acest timp asculți muzica ambientală care te însoțește până în dreptul fântânii de flori aflată în spatele statuii lui Iosif Vulcan, se arata pe siteul Fundatiei Comunitare Oradea.

Ne găsiți și pe Google News