Foto | Ornamente decorative de sarbatori pe 5 cladiri emblematice din Piata Unirii
Stiri Oradea

Foto | Ornamente decorative de sarbatori pe 5 cladiri emblematice din Piata Unirii

Primarul Florin Birta anunta ca cinci clădiri emblematice din Piața Unirii vor prinde viață, în acest sezon, urmând să fie îmbrăcate în ornamente decorative specifice sărbătorilor de iarnă.

„În aceste zile, pregătim Oradea de sărbătoare și ne dorim să-i întâmpinăm pe orădeni și pe cei care ne vizitează cu un oraș plin de lumină și căldură.”, explica Birta.

Astfel, dupa cum se poate vedea si in imaginile de mai jos, pe lângă tradiționalele instalații și figurine luminoase din centrul orașului, Primăria Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Vulturul Negru, Palatul Moskovits Adolf și fii și Casa Deutsch K. Ignác (str. V. Alecsandri nr. 2) vor fi împodobite cu motive reprezentative, precum globuri de mari dimensiuni, ghirlande, brazi de diferite mărimi, urși polari și funde decorative.

Costrurile ornamentelor suportate de firme private

Primarul face precizarea ca toate aceste ornamente sunt platite din banii unor firme private care-si desfasoara activitatea in acele cladiri, exceptie facand cladirea Primariei, unde costurile vor fi suportate de municipalitate.

„Vreau să precizez că toate costurile sunt susținute exclusiv de către firmele private care își desfășoară activitatea în aceste clădiri, cu excepția clădirii administrației publice locale, ale cărei costuri vor fi suportate din bugetul local.”, a aratat primarul

„Cu această ocazie, doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați pentru susținerea financiară și pentru efortul depus.”, a tinut sa precizerze Florin Birta.

De asemenea, în Piața Unirii vor mai fi montate ghirlande luminoase și figurine 3D de mari dimensiuni, cu tematică de sezon.

Străzile din Oradea vor fi împodobite și în acest an cu ghirlande, medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Vom putea vedea decorațiuni cu panouri luminoase în formă de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase, globulețe, numărul acestora ajungând la peste 1.800 de bucăți. 

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe bulevardele și străzile mai importante din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, în zonele pietonale, precum și în cele trei noi piațete din cartierele Ioșia, Rogerius și Nufărul si va fi pastrat pana de Boboteaza

Ne găsiți și pe Google News