Foto | Lucrarile la reteaua de pasaje din Piata Emanuil Gojdu avanseaza. Astazi a inceput turnarea planseului de beton aferent pasajului 4
Stiri Oradea

Foto | Lucrarile la reteaua de pasaje din Piata Emanuil Gojdu avanseaza. Astazi a inceput turnarea planseului de beton aferent pasajului 4

Avansează vizibil lucrările la rețeaua de pasaje subterane din Piața Emanuil Gojdu. Astăzi a început turnarea planșeului de beton aferent pasajului 4, cel care face legătura dinspre Colegiul Național „Emanuil Gojdu” înspre Calea Mareșal Averescu, două dintre cele trei tronsoane fiind deja gata, urmând ca cel de-al treilea să fie finalizat până la sfârșitul acestei săptămâni. Cu noile lucrări executate, stadiul fizic al proiectului a ajuns la 65%.

Structurile pasajelor 2, 3 și 4 au fost finalizate integral, la fel ca bazinele de retenție pentru apele pluviale. Lucrările în desfășurare includ armarea și betonarea rampei sud a pasajului 1, realizarea hidroizolației aferente pasajului din zona Catedralei Episcopale și betonarea și armarea pasajului 5. În paralel, constructorul lucrează și la realizarea liniei de tramvai între podul Dacia și Calea Mareșal Averescu.

Proiectul este implementat de către Primăria Oradea și face parte din obiectivul de investiții de infrastructură „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, finanțarea nerambursabilă fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Executanții lucrării sunt asocierea de firme Freyrom, Leko Construct, Metabet CF și Procons Group.

Valoarea contractului este de 85.317.030,33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA). Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Ne găsiți și pe Google News