Foto | Jardiniere de beton, daramate de vandali pe malul Crisului Repede
Stiri Oradea

Foto | Jardiniere de beton, daramate de vandali pe malul Crisului Repede

Se pare ca oricat s-ar stradui autoritatile locale sa amenajeze orasul, sa modernizeze parcurile si malurile Crisului Repede, exista intotdeauna „specimene” gata sa strice.

De la cosurile de gunoi distruse, statii de autobuz, toalete publice, bancile din parcuri, au ajuns la daramarea jardinierelor de beton de pe maulul Crisului Repede, dupa cum arata ABA Crisuri in imaginile de mai jos.

Cu toate ca nu sunt usoare deloc, se pare ca unii au reusit sa le rastoarne de pe mal, iar muncitorii de la Apele Romane le-au recuperat din apa si le-au reinstalat la locul lor.

Din nou, colegii noștri din cadrul Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede au fost nevoiți să intervină pe malul stâng, amonte de podul Dacia din Oradea, pentru a scoate din apele râului trei jardiniere„, scrie ABA Crisuri intr-o postare pe o retea de socializare.

Aceste componente delimitează zona de promenadă de zona de protecție de pe malul apei. Faptul că acest tip de jardinieră a ajuns în râul Crișul Repede denotă în mod cert acte de vandalism.

După ce au fost recuperate din apă, jardinierele au fost curățate și reamplasate astfel încât să asigure continuitatea liniei de protecție.

Vă reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, tot din tronsonul respectiv, echipa noastră a scos din apă: trotinete electrice, recipiente de plastic și mai multe deșeuri plutitoare„, mai explica acestia.

Actele de vandalism manifestate pe Promenada Crișului Repede aduc nu doar pagube mediului înconjurător sau infrastructurii din zonă, ci inclusiv pot pune în pericol siguranța celor care aleg să se recreeze pe malul apei.

Pentru a descuraja astfel de fapte, vă îndemnăm să sesizați Poliția Locală Oradea ori de câte ori observați că pe malul apei se comit fapte care contravin legii„, conchid cei de la ABA Crisuri in postarea lor.

Ne găsiți și pe Google News