Foto | Investitii de peste 15 milioane de  lei in Cartierul Tineretului din Oradea. O alta strada se afla in curs de modernizare
Stiri Oradea

Foto | Investitii de peste 15 milioane de lei in Cartierul Tineretului din Oradea. O alta strada se afla in curs de modernizare

Primaria Oradea a inceput anul trecut mai multe investitii in Cartierul Tineretului din Oradea, care depasesc valoarea de 15 milioane de lei si au constat in modernizarea mai multor strazi, construnctia unei gradinite si a unui parc cu terenuri de sport multifunctionale.

Intre timp, mai multe strazi din cartier au fost deja reabilitate, iar de curand, o alta strada va fi complet modernizata.

Este vorba despre strada Victor Papilian, unde constructorul, SC Global Industrial SLR, toarnă în aceste zile stratul de asfalt si unde strada cu o lungime de 1008,70 metri și o lățime a carosabilului de 6 metri era doar pietruită. Prin asfaltarea ei, prin amenajarea trotuarelor și a accesurilor la proprietăți și realizarea canalizării meteorice, au fost asigurate condiții pentru creșterea confortului riveranilor și a tuturor participanților la trafic.

Lucrările la această stradă au început în primăvara acestui an și au constat în realizarea canalizării pluviale și modernizare. Pe ambele părți ale străzii s-au proiectat trotuare cu lățime de 120 până la 150 cm. Sistemul rutier este alcătuit din pământ compactat, strat fundație balast, strat de bază de legătură (binder) și strat de uzură. De asemenea, s-a realizat și iluminatul public.

În prezent, în cartierul Tineretului sunt în curs de modernizare mai multe străzi, precum Denis Diderot, Caporal Constantin Mușat, Virgil Maxim etc.

Ne găsiți și pe Google News