La Școala Gimnazială „Avram Iancu” Oradea, luni, 9 mai 2022 a fost dublă sărbătoare: pe de o parte, elevi și dascăli deopotrivă, au sărbătorit ziua Europei, iar pe de altă parte a avut loc un eveniment deosebit, și anume deschiderea mobilității a IV-a din cadrul Proiectului Erasmus+ „Solar Power Education and Learning”; Astfel Școala Gimnazială „Avram Iancu” este gazdă pentru o săptămână pentru partenerii din cinci țări, după cum urmează: Turcia, Italia, Croația, Portugalia și Bulgaria.
Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ Solar Power Education and Learning, 2019-1-BG01-KA229-062277_2 și se derulează în perioada 01.10.2019 – 30.09.2022.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competențelor lingvistice, cunoașterea modalităților de utilizare a energiei solare prin realizarea activităților propuse și prin experiența muncii în echipă cu elevi din alte țări partenere.
Agenda zilei a fost încărcată nu doar cu evenimente, ci și de emoție și bună dispoziție. După întâmpinarea delegațiilor din țările partenere, într-un mod autentic românesc, cu pâine și sare, a fost prezentat un cuvânt de bun-venit de către coordonatoarea proiectului, prof. Roxana Voicu și director, prof. dr. Cuc Ioan Sorin, după care s-a făcut un tur de prezentare al școlii. Au urmat jocuri de spargere a gheții și un workshop cu prezentări despre problemele de mediu din zona fiecărei școli.
Emoțiile au fost mari, dar s-au risipit încet, încet, pe măsură ce echipele partenere au început să fuzioneze pe temele propuse. Nu degeaba tema acestei mobilități este „Pupils are Learning” („Elevii învață”). Elevii învață împreună să-și formeze abilități civice pentru păstrarea unui mediu curat și sănătos.
Spectacolul nu a lipsit de la această sărbătoare! Astfel, la prânz a avut loc un Flashmob în curtea școlii cu scopul de a atrage atenția asupra importanței utilizării energiei solare, iar după pauza de prânz a fost prezentat un program artistic, pe care școala gazdă l-a pregătit pentru partenerii străini.
Nu știu dacă fotografiile transmit starea de bine și bucuria revederii partenerilor străini și a gazdelor care au pregătit totul ca niște adevărați maeștri, însă acestea stau mărturie ai acestui moment festiv deosebit.
Membrii echipei de proiect alături de alte cadre didactice implicate și-au adus contribuția la reușita acestei prime zile dintr-o săptămână pe care o anticipăm a fi atractivă și antrenantă.
Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News |