Foto | Continua lucrarile la cele doua camine studentesti din campusul Universitatii Oradea. Capacitatea de cazare se va mari cu 464 de noi locuri
Stiri Oradea

Foto | Continua lucrarile la cele doua camine studentesti din campusul Universitatii Oradea. Capacitatea de cazare se va mari cu 464 de noi locuri

Ieri după-amiază s-a turnat planșeul peste etajul I al căminului studențesc C2, cel orientat către Cartierul Europa, respectiv curtea Universității.

Proiectul de construire a celor două cămine studenţeşti (C1 și C2) face parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universităţii din Oradea.

Acestea vor fi două cămine moderne prevăzute cu lift, zonă de alimentație și încălzire în pardoseală, ambele având regim de înălțime P+4 etaje.

Cele două cămine au fost ridicate pe malul stâng al pârâului Peţa, între noua Sală Polivalentă și căminul C4, pe o suprafață de peste 10.000 de mp. Acestea vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri.

Căminul C1 este cel  orientat spre str. Făgărașului și Pârâul Peța, iar căminul C2 este cel orientat către Cartierul Europa, respectiv curtea Universității.

Constructorul este S.C IGNA Construct SRL, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este iunie 2024.

Valoarea lucrărilor de execuție, ajustată conform OUG nr. 47/2022, este de 34.812.728 lei (fără TVA).

Având în vedere capacitatea limitată de cazare a căminului existent, era mai mult decât necesară construirea de noi cămine, pentru a asigura confortul optim de cazare, respectiv de maximum doi studenți într-o cameră de cămin. Capacitatea de cazare în campusul Universității Oradea va crește, fapt ce va asigura condiții optime de ședere studenților.

Ne găsiți și pe Google News