Foto | Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” va fi renovata si transformata intr-un hub cultural, educațional și informațional.
Stiri Oradea

Foto | Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” va fi renovata si transformata intr-un hub cultural, educațional și informațional.

Zeci de proiecte au fost analizate de către membrii Comisiei municipale de urbanism și amenajarea teritoriului (CMUAT), printre acestea numărându-se amenajarea unei unități turistice cu cramă pe str. Matei Corvin, dar și proiectul de renovare și echipare a sediului central al Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai Oradea.

Renovarea sediului Bibliotecii Județene

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” a solicitat aviz Arhitect Șef pentru renovarea și echiparea sediului central de pe str. Armatei Române, nr. 1A.


Citeste si: Foto | CJ Bihor vrea sa modernizeze Biblioteca „Gheorghe Sincai” din Oradea sa le renoveze pe cele din Baile Felix, Santandrei si Osorhei si sa doteze alte 26 de biblioteci din judetul Bihor


Clădirea supusă investiției, denumită corp C 2, are o suprafață construită la sol de 1917 mp  și o suprafață desfășurată de 5316 mp.

Imobilul funcționează ca sediu central al Bibliotecii Județene, având la parter: hol de intrare, garderobă, grupuri sanitare, secția Art-Muzică, legătorie etc., iar la fiecare din cele 3 etaje există câte un amfiteatru.

Pentru ca obiectivul supus investiției să beneficieze de un spațiu eficient organizat, proiectul propune delimitarea clădirii în două zone distincte: una pentru depozitele de carte și birourile personalului, iar alta deschisă în totalitate publicului, compusă dintr-un atrium și spații adiacente acestuia.

Astfel, se propune pe de o parte renovarea, compartimentarea și conformarea seismică a tronsonului de clădire realizat în anii 1950 (P+2E), iar pe de altă parte demolarea holului de legătură existent și reconstruirea lui ca și atrium central. Acesta se va desfășura pe 3 nivele (P+2E) și va fi realizat dintr-o structură metalică prevăzută cu scări interioare și ascensor panoramic, respectiv cu o circulație perimetrală cu vedere spre spațiul interior al atriumului. Închiderea se va face cu pereți cortină din sticlă.

Ne găsiți și pe Google News