Foto | Au început lucrările de pavare a piațetei pietonale ce se amenajează deasupra parcării subterane de pe Independentei
Stiri Oradea

Foto | Au început lucrările de pavare a piațetei pietonale ce se amenajează deasupra parcării subterane de pe Independentei

Primarul Florin Birta a anuntat ca au început lucrările de pavare a piațetei pietonale ce se amenajează deasupra parcării subterane din strada Independenței. Pavajul se realizează cu piatră naturală din granit auriu și cubeți de porfir, pe o suprafață de 7.600 mp.

După finalizarea acestei investiții, prevăzută până la jumătatea acestui an, orădenii vor câștiga o zonă publică de calitate pentru recreere, amplasată în imediata apropiere a statuii lui Mihai Eminescu. Aici vor putea fi organizate inclusiv evenimente cu caracter social-cultural.
 
Spațiul urban nou creat va fi unul reprezentativ pentru oraşul nostru, prin reinterpretarea în cheie modernă a stilului Art Nouveau – Secession, specific Oradiei.

 

Se lucrează și la zona de promenadă prevăzută cu spații verzi și cu acces terasat către râul Crișul Repede.
 
Peste 500 de plante vor popula spațiile verzi: arbori și arbuști ornamentali, plante perene și plante cățărătoare.
 
Este prevăzut și un spațiu de odihnă, marcat de băncuţe cu jardinieră din bloc de granit auriu și şezut din lemn.
 
Sunt convins că o dată finalizate lucrările orădenii vor aprecia noua piațetă pietonală din Centrul orașului, cu acces direct spre Criș„, a concluzionat edilul Oradiei.

Ne găsiți și pe Google News