Fostul comisar Ghirosa Marcel, de la rutiera, condamnat definitiv pentru luare de mita in forma continuata
Stiri Oradea

Fostul comisar Ghirosa Marcel, de la rutiera, condamnat definitiv pentru luare de mita in forma continuata

Curtea de Apel Oradea a emis hotărârea definită prin care îl condamnă pe inculpatul Ghirosa Marcel la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Ghirosa Marcel, la data săvârșirii faptei ofiter de poliție cu gradul profesional de comisar șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor — Serviciul Rutier, a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu în data de 19 ianuarie 2017 de către Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, constând în faptul că a pretins și primit de la o persoană, cercetată pentru comiterea unui accident de circulație cu victime, suma totală de 600 lei, primită în două tranșe.

În fapt, la data de 30 decembrie 2016, un martor a formulat un denunț la sediul Direcției Generale Anticoruptie (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticoruptie (S.J.A.) Bihor referitor la comiterea unor infracțiuni de corupție de către ofițerul de poliție. Potrivit susținerilor denunțătorului, la data de 28 decembrie 2016, Ghirosa Marcel a pretins și primit suma de 200 lei pentru a-i restitui mai repede permisul de conducere ridicat cu ocazia unui eveniment rutier produs în aceeași zi, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane minore.

În data de 29 decembrie 2016, Ghirosa Marcel a mai pretins de la denunțător suma de 400 de lei, comunicându-i că banii îi sunt necesari la achiziționarea unui acumulator pentru autoturismul personal și că suma poate să-i fie remisă după sărbătorile de iarnă.

interlink.ro

Denunțul a fost înaintat spre competentă soluționare Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea, procurorul dispunând delegarea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. — S.J.A. Bihor pentru efectuarea de acte procedurale în cauză și realizarea flagrantului.

Astfel, la data de 4 ianuarie a.c., conform unei înțelegeri prealabile, denunțătorul s-a deplasat la sediul Serviciului Rutier Bihor, fiind condus de polițist în biroul său. După mai multe discuții referitoare la modul de efectuare a cercetărilor în dosarul penal având ca obiect evenimentul rutier în care a fost implicat denunțătorul, acesta i-a remis polițistului suma de 400 lei pretinsă anterior, pentru soluționarea favorabilă și cu celeritate a cauzei. Imediat, echipa operativă formată din procuror și lucrători de poliție judiciară ai S.J.A. Bihor a procedat la constatarea infracțiunii flagrante și efectuarea percheziției, suma de 400 lei fiind găsită în biroul acestuia.

Ofițerul a fost condus la sediul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea și, după aducerea la cunoștință a învinuirii și audierea în calitate de suspect, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În data de 5 ianuarie 2017, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a respins propunerea procurorului de arestare preventivă, dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile, inculpatul recunoscând săvârșirea faptelor.

Ne găsești și pe Google News