Florian Bodog acuzat de Sorina Pintea ca nu a facut nimic in 2017 pentru a rezolva criza imunoglobulinei
Sanatate

Florian Bodog acuzat de Sorina Pintea ca nu a facut nimic in 2017 pentru a rezolva criza imunoglobulinei

noriel.ro
Ministerul Sănătății a importat la sfârșitul anului trecut, printr-un ordin semnat de fostul ministru Florian Bodog, o cantitate foarte mare dintr-un medicament din gama imunoglobulinelor destinat secțiilor de terapie intensivă, numai că respectivul medicament era complet inutil în cazul imunodeficiențelor primare și al bolilor autoimune, a dezvăluit, la Digi24, Rozalia Lepădatu, președinta Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA).

Medicamentul era indicat în cazuri de sepsis. Interpelat telefonic, în direct la Digi24, Florian Bodog a recunoscut că a existat acest ordin de ministru, ulterior anulat, și că s-a făcut importul masiv, dar a sugerat că responsabilitatea îi revine secretarului de stat Cristian Grasu, pentru că ministrul nu stabilește indicațiile unui medicament. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a declanșat, luni, mecanismul european de protecție civilă solicitând statelor UE, dar și NATO să ajute România cu doze de imunoglobulină, a anunțat marți că are deja o primă reacție, de la Crucea Roșie din Austria, care a solicitat câteva date suplimentare.

Sorina Pintea il acuza pe Florian Bodog ca, in 2017, Ministerul sanatatii  nu a facut nimic pentru a preintampina actuala criza de imunoglobulina. De asemenea, Sorina Pintea a declarat in conferintaca la momentul oportun va cauta vinovatii pentru aceasta criza.

decathlon.ro

Foto: Digi24