Fii voluntar “Ajungem MARI”: Educaţie, joc, zâmbete pentru copiii din centrele de plasament
Diverse

Fii voluntar “Ajungem MARI”: Educaţie, joc, zâmbete pentru copiii din centrele de plasament

În momentul în care o gaşcă puternică, motivată, veselă şi capabilă îşi adună forţele pentru a deschide copiilor din centre de plasament cât mai multe porţi spre educaţie, optimism şi încredere, se pot întâmpla lucruri magice!

Tocmai de aceea, programul educaţional Ajungem MARI din cadrul Asociaţiei Lindenfeld lansează un nou apel adresat tuturor celor care îşi doresc să devină voluntari – prieteni şi îndrumători neobosiţi ai copiilor instituţionalizaţi – şi să contribuie cu multă afecţiune, hotărâre, răbdare la dezvoltarea acestora. Este vorba despre un program care se desfăşoară la nivel naţional în centre de plasament din Bucureşti şi alte 25 de judeţe printre care şi dragul nostru Bihor. Aici voluntarii lucrează alături de copiii din Oradea şi Sâniob.

Ce înseamnă să fii voluntar Ajungem MARI?

Odată ce eşti membru al echipei noastre vei avea ocazia să mergi săptămânal la centrul de plasament şi să susţii, alături de unul dintre colegii tăi, ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, istorie etc.) sau ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.), de cultură generală, educație pentru sănătate şi educație civică prin metode interactive şi joc. De asemenea, îi vei putea ajuta pe copii să descopere lumea şi societatea prin ieşiri organizate la teatru, la muzeu, la festivaluri, în parcuri sau excursii.

Cum ştii dacă acest program de voluntariat este pentru tine?

Foarte simplu! În primul rând, trebuie să ai cel puţin 16 ani împliniţi. Vârstă maximă nu există! Nu este nevoie de pregătiri speciale sau de experienţă în pedagogie, asistenţă socială şi aşa mai departe, pentru că odată ce eşti declarat voluntar Ajungem MARI, vei participa la un training menit să te înveţe cum trebuie să lucrezi cu copiii instituţionalizaţi. Răbdarea, ambiţia, perseverenţa şi dedicarea sunt câteva dintre super-puterile care îţi vor folosi în această aventură. Şi să nu uiţi că întreaga ta activitate de volntariat în cadrul asociaţiei Ajungem MARI va fi un continuu proces de învăţare, explorare şi dezvoltare!

De ce avem nevoie de tine?

Fiindcă… “Unde-s mulţi, puterea creşte…”, iar copiii au nevoie de multă îndrumare, atenţie şi susţinere pentru a ieşi victorioşi în această nedreaptă cursă cu obstacole, întâlnindu-se cu oameni de calitate care să îi inspire, să îi înveţe, să le creeze oportunităţi.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie ca voluntar în programul Ajungem MARI?
Completează până în data de 10 AUGUST FORMULARUL ONLINE și trimite apoi CV-ul tău cu fotografie la adresa menționată în formular. Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în octombrie. Până atunci au loc înscrierile, trainingurile (de o zi de weekend) despre nevoile copiilor și metode de lucru cu ei, respectiv repartizarea voluntarilor la centre.

Pentru a descoperi mai multe detalii despre paşii de înscriere, vizitează site-ul  , iar dacă vrei să fii la curent cu activitatea voluntarilor, accesează pagina de facebook

Fii la curent cu ce se întâmplă în Bihor urmărind pagina de facebook

Articol: Andreea Lupu

loading...