Festivalul studențesc care sfidează pandemia – „UniFEST”
Educatie

Festivalul studențesc care sfidează pandemia – „UniFEST”

În ciuda vremurilor nu tocmai propice, anul acesta, festivalul național al studenților, „UniFEST”, are loc sub deviza „Împreună”. Organizat, de 20 de ani încoace, sub patronajul Uniunii Studenților din România, festivalul a devenit un eveniment de tradiție la nivel local și național.

După cum spune Bianca Silvășan, președinta Uniunii Studenților din Oradea (USO), pentru perioada 5-15 noiembrie 2021, „UniFEST” a pregătit un program cât se poate de dens.

La organizarea evenimentelor care vor avea loc în Oradea și-au adus contribuția nu mai puțin de șase organizații ale studenților: Uniunea Studenților din Oradea – USO, Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea – CTBO, Asociația pentru Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului din Oradea – ARDT, Asociația Studenților Mediciniști din Oradea – ASMO, Asociația Studenților Ingineri din Oradea – ASIO și Asociația Studenților Economiști din Oradea – ASEO.

„Toate activitățile se desfășoară pe parcursul a 11 zile și fac parte din proiectul devenit tradiție: «UniFest». Misiunea  noastră și, implicit, ideea evenimentului a rămas neschimbată, urmărind să angreneze anual tot mai mulți studenți prin motto-ul, deja consacrat: «Distracție gratis, nu degeaba». Astfel, UniFest urmărește să aducă și anul acesta toți studenţii «Împreună» pentru a demonstra faptul că studenții pot fi responsabili, pot respecta măsurile de prevenție sanitară. Pe această cale, Uniunea Studenților din Oradea invită toți studenții să ia parte, GRATUIT, la festivalul «UniFEST», unde, împreună, ne vom bucura de evenimente și activități ce vor sprijini dezvoltarea personală și profesională, dar, cel mai important lucru, ne vom aminti cum este să fim iarăși studenți, îmbrățișând din nou studenția, prin distracție și nu numai. Am făcut tot posibilul să aducem evenimentele cât mai aproape de fiecare student, o parte din ele urmând să se desfășoare online, altele cu prezență fizică”, a precizat Bianca Silvășan, președinta USO.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News