Consiliul Județean Bihor a preluat azi cele aproape 9 ha de teren pe care se va dezvolta în anii următori parcul industrial Aleșd.
Stiri Bihor

Consiliul Județean Bihor a preluat azi cele aproape 9 ha de teren pe care se va dezvolta în anii următori parcul industrial Aleșd.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca, au semnat astăzi, 4 noiembrie, în Aleșd, procesul verbal de predare – primire a terenului pe care va fi dezvoltat parcul industrial de pe raza UAT-ului. Astfel, terenul a trecut din proprietatea publică a orașului Aleșd în proprietatea publică a județului Bihor.

Amplasamentul pe care va fi înființat parcul industrial are o suprafață măsurată de 8,5 hectare. Acesta este poziționat în partea de vest a orașului, la intrare în localitate dinspre Lugașu de Jos, pe partea stângă a Drumului Național 1/Drumului European E60.

Avantajul acestui teren este proximitatea față de un drum important din județ și de utilitățile necesare funcționării parcului industrial.

Consiliul Județean Bihor intenționează să continue realizarea parcurilor industriale din Tileagd, Săcueni și Tămășeau și să dezvolte altele noi la o distanță de 40-50 de kilometri de Municipiul Oradea, în zone care să asigure atragerea de investitori și forță de muncă. Cele patru parcuri industriale noi urmează a fi constituite pe raza administrativ-teritorială a orașelor Aleșd și Ștei și a municipiilor Marghita și Beiuș.

Ne găsiți și pe Google News