Festivalul “Zilele Cetatii Oradea” devine “Festivalul Medieval al Cetatii Oradea”. Ce ne pregatesc organizatorii
Evenimente

Festivalul “Zilele Cetatii Oradea” devine “Festivalul Medieval al Cetatii Oradea”. Ce ne pregatesc organizatorii

Ne-am obisnuit deja ca, in fiecare an, in primul weekend al lunii iulie, Oradea sa sarbatoreasca Zilele Cetatii Oradea. Numai ca, incepand cu acest an, Festivalul Zilele Cetatii Oradea se va numi Festivalul Medieval al Cetatii Oradea.

Am redenumit acest festival, ca Festivalul Medieval al Cetatii Oradea, din doua motive, de altfel concurente, unul este ca “Zilele…” este deja o sintagma mult prea folosita pentru aproape orice eveniment traditional, vezi Zilele Orasului Oradea, Zilele Ladislau, etc,  iar al doilea si cel mai important este ca trebuie sa promovam Cetatea Oradea ca pe o Cetate Medievala, ceea ce si este, iar aceasta sa-si regaseasca locul binemeritat in istoria Oradiei, dar si in viitorul ei“, ne-au spus organizatorii.

Prin urmare, organizatorii ne invita in Cetate să sărbătorim împreună Festivalul Medieval al Cetății Oradea! Cavaleri, domnițe, menestrali, jongleri cu foc, meșteri, va vor da întâlnire în Cetatea Oradea la cea mai mare sărbătoare medievală a cetății, 7-9 iulie!

Citeste si: Programul Festivalului Medieval al Cetății Oradea-ediția 2017

Vor fi trei zile de festival, care ne vor purta departe în timp, atât prin atmosferă cât și prin demonstrații de luptă sau trai. Deasemenea, festivalul va găzdui multe activități interactive de la ateliere organizate de meșteșugari până la demonstrații de luptă sau activități de distracție, tipice epocii medievale (concerte, jonglerii cu joc, etc). Din program nu vor lipsi nici concertele cu muzică live, din zilele noastre, genuri de muzică medievală, rock sau underground.

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea

Ce evenimente ne asteapta la Festivalul Medieval al Cetatii Oradea:

  • Tabere Medievale- 200 de cavaleri/mesteri medieval/domnite vor da viata curții Palatului Princial prin activități și demonstrații
  • Atelierele Mesterilor Populari vor popula str. Breslelor facand demonstratii de mestesuguri și tradiții
  • Lupte și Bătalii medievale în fiecare zi
  • Cavaleri pe cai vor patrula prin cetate
  • Zona de food: macare gățită sau street food
  • Zona de copii: cu ateliere, activități sportive sau tobogane
  • Zone de relaxare medievale: viața la cort pe paie
  • Concerte medievale
  • Concerte cu Subcarpați, Vama si Phoenix
loading...