Femeie ranita grav intr-un incendiu produs in municipiul Beius
Stiri Bihor

Femeie ranita grav intr-un incendiu produs in municipiul Beius

În dimineața zilei de vineri, 01martie a.c., la ora 07.36, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe de pe strada Aleea Moților din municipiul Beiuș, moment în care au fost alertate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care două de stingere și unul de paramedici, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Ajunși la adresa indicată de apelant, pompierii militari au evacuat, utilizând scara din dotare, proprietara, care se refugiase în balconul apartamentului, acționând concomitent pentru localizarea și lichidarea incendiului, atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirii.

Pompierii militari paramedici au acordat femeii, în vârstă de 57 de ani, care prezenta arsuri la nivelul căilor respiratorii, primul ajutor calificat, predând-o ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă, care a intubat-o, transportând-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Echipajele de stingere au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte camere și la apartamentele învecinate, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, utilizarea focului deschis în spații închise, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Au ars corpurile de mobilier din sufragerie, trei ferestre și trei uși.