De 1 Martie, polițiștii bihoreni au oferit doamnelor și domnișoarelor prezente în trafic, mărțișoare cu mesaje preventive, create de copii.
Stiri Oradea

De 1 Martie, polițiștii bihoreni au oferit doamnelor și domnișoarelor prezente în trafic, mărțișoare cu mesaje preventive, create de copii.

Vineri, 1 martie a.c., începând cu ora 10.00, continuând tradiţia anilor precedenţi, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier și polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat în trafic, pe raza Municipiului Oradea și pe toate drumurile naționale din județ, pentru a oferi doamnelor şi domnişoarelor participante la trafic mărţişoare cu mesaje preventive şi recomandări utile, marcând astfel, simbolic, ziua de 1 Martie.

Cele peste 400 de mărțișoare pe care polițiștii bihoreni le-au oferit în trafic au fost realizate de elevii de gimnaziu implicați în activitățile preventive desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în cadrul unor proiecte preventive.

Peste 400 de elevi de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” din municipiul Oradea, de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău, Școala Gimnazială nr.1 Roșia, Școala Gimnazială nr.1 Nucet, Școala Gimnazială nr.1 Săliște de Vașcău și de la Școala Gimnazială „Georgiu Popa” din Câmpani au creat și realizat mărțișoarele cu mesaje preventive.

Mesaje precum „Stop accidentelor rutiere!”, „Centura de siguranță salvează vieți!”, „Nu trimite sms-uri la volan!”, „Atenție în trafic!”, „Fii atent la traversare!”, „Violența nu este o soluție!”, „Fii preventiv, alege siguranța!”, „Nu lăsa bunuri la vedere în autoturism!” au fost atașate mărțișoarelor create manual de copii și au fost distribuite conducătorilor auto și pietonilor de polițiștii de prevenire și rutieri bihoreni. Pe spatele fiecărui mărțișor se regăsește numele copilului care l-a realizat și școala de unde acesta provine.                 

Pe lângă mărțișoare, simboluri ale renaşterii naturii, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni le-au oferit conducătoarelor auto şi recomandări preventive, pentru a preveni victimizarea acestora prin accidente rutiere.

loading...