FC Bihor gata de startul sezonului competional. Primul meci sambata, 9 martie, la Oradea cu ACB Ineu
FC Bihor

FC Bihor gata de startul sezonului competional. Primul meci sambata, 9 martie, la Oradea cu ACB Ineu

După o pauză competiţională lungă, de trei luni de zile, campionatul Ligii a III-a la fotbal se reia în acest sfârşit de săptămână, când sunt programate jocurile etapei a 16-a. În cadrul acesteia, formaţia FC Bihor va juca sâmbătă, 9 martie, de la ora 15, pe teren propriu cu ACB Ineu.

Chiar dacă pauza competiţională a fost lungă, în tot acest timp, activitatea de la clubul de fotbal fanion al judeţului Bihor a fost intensă, atât din punct de vedere managerial, cât şi sportiv. Astfel, conducerea clubului s-a preocupat de formarea unui lot competitiv pentru acest an calendaristic 2024, care se anunţă unul al provocărilor şi al obiectivelor care se doresc a fi atinse, în timp ce staff-ul tehnic şi lotul de jucători şi-au desfăşurat cea mai importantă perioadă a pregătirilor din an.

În faţa unui an provocator şi plin de obiective

La final de pregătiri, şi cu două zile înainte de primul joc oficial din noul an, conducerea clubului FC Bihor a susţinut, joi, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, o conferinţă de presă, prilej cu care au fost prezentate şi noile achiziţii, jucătorii transferaţi în această iarnă. Este vorba despre Sergiu Ciocan, Andrei Vînău, Mihai Gîdea, Luca Tincău, Alex Băican, Csaba Preklet şi Krisztian Gagyi. Alături de aceştia, la conferinţa de presă au fost prezenţi preşedintele George Tătar şi antrenorul principal Florin Farcaş.

„A fost o perioadă încărcată pentru noi în această pauză competiţională, şi din punct de vedere administrativ, dar şi sportiv. Din punct de vedere administrativ, cred că cea mai bună veste pe care am primit-o în această perioadă o reprezintă construcţia noului stadion, iar noi cei de la clubul FC Bihor ne bucurăm foarte tare că proiectul cu stadionul merge înainte şi va fi realizat. Până atunci, am avut lucrări aici la Stadionul „Iuliu Bodola”, pentru că nu erau cele mai bune condiţii la vestiare, dar ne bucurăm că Primăria Oradea ne-a ajutat în această perioadă să ridicăm şi aceste condiţii la un nivel bun pentru noi”, a declarat preşedintele George Tătar, în deschiderea conferinţei.

Lucrările la stadionul actual al clubului FC Bihor au vizat renovarea vestiarelor, precum şi amenajarea diferitelor spaţii pentru birouri sau magazine, astfel încât, până la realizarea noii arene sportive, membrii clubului FC Bihor să îşi desfăşoare activitatea în condiţii cât mai bune.

„A fost o perioadă lungă, o perioadă de trei luni destul de grea, am putea spune, pentru că jucătorului de fotbal îi stă bine să fie angrenat în jocurile oficiale. În acest timp, am încercat să creăm o echipă şi un grup care anul acesta să aducă surprize şi bucurii tuturor iubitorilor fotbalului bihorean. Am încercat, în această perioadă, să ducem echipa la un nivel de pregătire acolo unde cred eu că este nevoie. Sigur că, de această dată nu au fost tocmai rezultatele aşteptate de suporteri în meciurile amicale, cum au fost în trecut, pentru că ne interesează în acest an alte obiective şi, astfel, am avut un alt mod de pregătire, ţinând cont de ceea ce ne interesează în acest an”, a spus şi antrenorul Florin Farcaş. 

Şapte achiziţii de jucători în această iarnă

Tehnicianul formaţiei roş-albastre s-a referit şi la campania de transferuri. „Am reuşit să aducem câţiva jucători experimentaţi la nivel de ligă a III-a, care au evoluat la un nivel superior, tocmai pentru a îmbunătăţi calitatea în joc, în special la cele cu miză. Eu zic că sunt jucători buni la nivel de liga a II-a, dar este nevoie şi de puţin timp de omogenizare- Însă, până la urmă, pe noi ne interesează ca obiectivele pe care le avem să le realizăm”, a mai afirmat Florin Farcaş.

Antrenoul echipei orădene i-a prezentat apoi, rând pe rând, pe cei şapte jucători achiziţionaţi în această iarnă.

„În defensivă am adus doi fundaşi centrali, pe Preklet Csaba, un jucător cu experienţă atât la nivel de ligă a II-a, cât şi de liga I în campionatul maghiar, şi pe Alex Băican – cunoscut publicului orădean – fundaş central, care poate juca şi în altă poziţie, de asemenea, un jucător cu experienţă la nivel de liga a II-a. I-am mai adus pe cei doi juniori, Krisztian Gagyi, un tânăr jucător provenit de la academiile de juniori din Anglia, cu profil atât defensiv, cât şi ofensiv, şi pe Andrei Vînău, mijlocaş central, cu experienţă la nivel de ligă a II-a, care sperăm să fie folositor pentru noi.

Am adus şi doi jucători în poziţie mediană, pe Sergiu Ciocan şi Mihai Gîdea, doi jucători cu profil ofensiv, de calitate bună, care au evoluat şi ei la nivel de ligă secundă. Sperăm ca prin evoluţiile lor jocul să se îmbunătăţească în compartimentul median şi să fie folositori pentru obiectivele propuse de noi. În fine, dar nu în cele din urmă, l-am adus pe Luca Tincău, un jucător pe care noi l-am mai dorit acum un an şi jumătate, care a fost golgheter la nivel de liga a III-a, dar pe care noi l-am adus acum de la liga a II-a, un jucător cu profil de atacant cu talie şi jucător compatibil la efort şi la jocul aerian”.

Toţi jucătorii, încrezători

Toţi cei şapte jucători veniţi în această iarnă la clubul de fotbal fanion al judeţului Bihor s-au declarat mulţumiţi şi bucuroşi de alegerea făcută, dar şi încrezători în realizările pe care le pot avea la FC Bihor.

„Sunt bucuros să fiu aici la Oradea, mi-am dorit să ajung aici, de când am discutat şi cu domnul antrenor. Cu siguranţă, cu toţii ne dorim să avem o primăvară frumoasă şi un început de vară frumos, cu o promovare în Liga a II-a. Cred că m-am acomodat destul de bine, îi ştiam pe colegi, pentru că am jucat de mai multe ori împotriva lor, iar pentru mine totul este în regulă”, a declarat Sergiu Ciocan.

„Am venit aici cu gânduri mari, pot să zic, chiar am întâlnit un grup foarte bun, foarte unit şi chiar cred cu tărie în promovarea noastră”, a spus şi Andrei Vănău.

Campion cu CFR Cluj, Mihai Gîdea s-a alăturat şi el proiectului FC Bihor în această iarnă, încrezător că poate face o figură frumoasă la Oradea. „Este foarte bine, mă simt bine aici, am fost dorit şi mă bucur că am făcut această alegere, pentru că aici este un proiect frumos, o echipă cu renume dintr-un oraş mare, care merită mai mult în fotbal”, a spus Mihai Adrian Gîdea în faţa jurnaliştilor.

„Chiar mă bucur că sunt aici, pentru că este un proiect frumos. Am venit cu un singur gând, să promovăm, pentru că merităm”, a spus şi Alex Băican, fotbalist care în trecut a mai jucat în Bihor, la Luceafărul Oradea.

Adus ca atacant, Luca Tincău este momentan accidentat, dar speră să revină cât de curând şi să contribuie şi el la performanţele roş-albaştrilor. „Sunt foarte fericit că am ajuns la FC Bihor, iar obiectivul meu cel mai important este să ajut echipa, să dau tot ce pot şi să ajungem în Liga a II-a, unde ne este locul, sau chiar Liga I”, a declarat Luca.

Un jucător experimentat venit în această iarnă este maghiarul Csaba Preklet, care a spus că s-a acomodat rapid cu noii săi coechipieri şi că speră în rezultate bune la Orada. „Pentru mine nu a fost nicio problemă cu adaptarea, toţi băieţii au fost de mare ajutor. Sunt bucuros că mă aflu aici şi vreau să contribui la succesele echipei şi ale oraşului. Nu vreau să vorbesc de ce va fi, dar sper ca săptămână de săptămână să jucăm cât mai bine şi să dovedim că locul nostru este mai sus”, a conchis Csaba Preklet.

În fine, dar nu în cele din urmă, cel mai tânăr dintre noii veniţi este Krisztian Gagyi, un fotbalist care este la primul contact cu o echipă de seniori, după ce el a evoluat la echipe de juniori din Anglia.

„Sunt mândru că sunt aici. Mă bucur că am semnat la un club ca FC Bihor. Am venit să dau tot ce e pot la echipă, să contribui cât pot şi eu şi să sperăm că promovăm în Liga a II-a”, a precizat, plin de încredere, şi Krisztian Gagyi.

Acţiune umanitară la jocul cu ACB Ineu

Întrucât primul joc oficial din noul an va avea loc pe 9 martie, la o zi după ce în lume este marcată Ziua Femeii, conducerea clubului FC Bihor anunţă o surpriză cu această ocazie pentru doamne şi domnişoare. Dar, la meciul cu ACB Ineu va avea loc şi o acţiune umanitară, după cum a afirmat preşedintele George Tătar.  

„Pentru meciul de sâmbătă ne dorim să vină cât mai mulţi suporteri alături de noi, fiind 9 martie, o să pregătim şi o surpirză pentru doamne, dar o să mai avem şi o altă acţiune, pentru că fostul fotbalist Ciprian Fogaraşi, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori de la Aleşd, care este şi partenerul clubului nostru, are probleme de sănărtate, iar noi am decis ca toate încasările de la acest meci să le donăm pentru tratamentul lui, de aceea aştept ca şi publicul să fie într-un număr cât mai mare la acest joc”, a afirmat preşedintele FC Bihor.

„Dorim să ne calificăm deja de pe primul loc”

Detalii despre jocul cu primul adversar din confruntările oficiale ale noului an, echipa arădeană ACB Ineu, a oferit antrenorul Florin Farcaş. „Suntem nerăbdători să începem jocurile oficiale, pentru că a fost o perioadă destul de lungă, sigur un joc pe teren propriu, pe care trebuie să îl câştigăm. Ne dorim acest lucru, pentru că dorim ca victoria de sâmbătă să ne propulseze la final de campionat pe primul loc şi să pregătim play-off-ul mult mai încrezători”, a spus tehnicianul.

Din păcate, antrenorul Florin Farcaş are câteva probleme de lot înaintea disputei de sâmbătă de la ora 15.

„Este o nemulţumire care mă apasă. Avem patru jucători accidentaţi, pe Alexandru Stoian, pe care o să îl avem poate peste şase săptămâni, pe Luca Tincău şi Sergiu Ciocan, care vor lipsi două – trei săptămâni, şi pe Tamas Paublusztig, care va lipsi două săptămâni. Primii trei sunt accidentaţi, iar cel de-al patrulea acuză ceva probleme de sănătate”, a mai afirmat tehnicianul echipei orădene de fotbal.

Accesul publicului la stadion

Biletele de intrare la jocul FC Bihor Oradea – ACB Ineu, de sâmbătă, ora 15, din cadrul etapei a 16-a Seriei a 8-a a Ligii a III-a costă 10 lei şi se pot găsi la stadion în ziua meciului (Poarta 3, începând cu ora 14:00)  si online.

Bineînteles, accesul este permis pe bază de abonament, iar persoanele cu dizabilități și copiii cu vârsta de până în 14 ani au accesul gratuit.

Accesul în stadion se va putea face începând cu ora 14:00, pe la Poarta 3 şi Poarta 1 (oficialităţile şi presa).

Ne găsiți și pe Google News