Europenii se pregatesc sa renunte la restrictii! Rafila: „Pana la finalul lunii martie este posibil sa nu mai avem nevoie de starea de alerta”
Sanatate

Europenii se pregatesc sa renunte la restrictii! Rafila: „Pana la finalul lunii martie este posibil sa nu mai avem nevoie de starea de alerta”

Dupa ce Danemarca si Marea Britanie au renuntat la restrictii, si alte tari europene se gandesc sa revina la viata normala, pregatind masuri de relaxare in perioada urmatoare.

Situatia devine posibila, avand in vedere ca tot mai multi specialisti considera ca prin aparitia tulpinii „omicron”, care nu este la fel de agresiva ca predecesoarea sa „Delta”, vom putea trece in faza endemica de convietuire cu virusul Sars Cov-2, mai ales ca in cele mai multe tari rata mare de imbolnabire nu a dus si la un grad mare de ocupare la ATI. Acest lucru confirma prognoza specialistilor ca aceasta varianta nu este atat de agresiva, iar cei vaccinati pot trece cu un simplu guturai prina aceasta boala

Asadar, tari precum: Belgia, Olanda, Spanua, Elvetia, Suedia, Norvegia, Finlanda, Grecia sau Romania se pregatesc sa renunte treptat la restrictii.

Totusi, renuntarea la unele restrictii nu inseamna eliminarea completa a masurilor de protectie, iar specialistii atrag atentia ca vom putea iesi din pandemie, doar daca ramanem vigilenti si respectam masurile sanitare precum portul corect al mastii, igiena personala si testarea in cazul simptomelor.

interlink.ro

Citeste si: Document | Noi masuri ale CNSU adoptate in sedinta de astazi. Se reduce perioada de carantinare si se introduc exceptii pentru unele categorii. Norme noi pentru calatoria in strainatate

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a declarat marti, la TVR1 ca: „Pana la finalul lunii martie este posibil sa nu mai avem nevoie de starea de alerta”. Tuotusi, acesta a atras atentia că acestea sunt ipoteze de lucru, nu sunt angajamente.

De asemenea, Rafila a mai subliniat ca persoanele cu risc trebuie sa se vaccineze.

In Romania, odata cu intrarea in vigoare a noilor masuri ale CNSU, s-au relaxat anumite restrictii, reducandu-se perioada de carantinare, eliminandu-se si lista de restrictii pentru calatoria in strainatate.

Ne găsești și pe Google News