Echipele favorite să câștige Cupa Mondială 2022
Advertoriale

Echipele favorite să câștige Cupa Mondială 2022

La finalul lunii Noiembrie 2022, vom avea începutul celei mai prestigioase competiții din fotbal: Cupa Mondială. 32 de echipe se vor întrece în Qatar pentru cel mai important trofeu din fotbalul mondial. Echipele favorite la câștigarea competiției încep deja să se contureze conform specialiștilor și caselor de pariuri.

Din păcate România nu s-a calificat la Cupa Mondială din 2022, deci va trebui să ne găsim, din nou, echipele preferate dintre cele participante.

Cupa Mondială în… Noiembrie?

Această ediție a Cupei Mondiale va fi cu siguranță una dintre cele mai neobișnuite din istorie. Parcă e și ciudat să nu asociem turneul mondial cu vara.

Datorită temperaturilor foarte ridicate care se înregistrează în cursul verii în Qatar (35 – 45 grade Celsius), FIFA a decis să țină Cupa Mondială pe parcursul iernii, când maximele ajung până la 25 de grade Celsius.

Majoritatea competițiilor dedicate echipelor de club vor lua o pauză pe durata Cupei Mondiale. Premier League, de exemplu, va avea o pauză de 6 săptămâni, timp în care jucătorii vor avea 1 săptămână de pregătiri cu echipele naționale, vor participa la turneul final din Qatar, și vor avea un minim de 8 zile de recuperare.

Care sunt echipele favorite?

Chiar dacă la fiecare turneu final avem parte de surprize plăcute sau, din contră, dezamăgiri, majoritatea echipelor favorite ajung măcar în fazele eliminatorii ale competiției.

Țările care au câștigat ultimele ediții ale Cupei Mondiale:

 • 2018 – Franța
 • 2014 – Germania
 • 2010 – Spania
 • 2006 – Italia
 • 2002 – Brazilia

Jurnaliștii de specialitate dar și casele de pariuri au început deja să evalueze șansele echipelor participante pe baza mai multor factori, printre care: punctajul echipei în clasamentul oficial FIFA, valoarea lotului și forma jucătorilor – atât cu echipa națională cât și la echipa de club, și poate cel mai important, performanțele echipei naționale în cadrul meciurilor de calificare.

Multe case de pariuri online din România oferă deja cote speciale pentru diferite evenimente legate de Cupa Mondială. Unii operatori de top au început să ofere cote pentru posibilii câștigători. Mai jos redăm un top al favoriților folosind o medie a cotelor de pe mai multe site-uri de pariuri și site-uri de specialitate:

 1. Brazilia / cotă: 6.50
 2. Franța / cotă: 7.50
 3. Anglia / cotă: 9.30
 4. Spania / cotă: 9.50
 5. Germania / cotă: 10.50
 6. Argentina / cotă: 11.30
 7. Belgia / cotă: 13.00
 8. Olanda / cotă: 17.00

Va fi 2022 anul Braziliei?

Chiar dacă există mici diferențe între clasamentele specialiștilor, primele două echipe favorite sunt aceleași peste tot, în aceeași ordine – Brazilia și Franța.

Echipele din Europa au dominat turneele finale în ultimele două decenii, și chiar dacă Brazilia se află aproape în fiecare an printre favorite, rareori sunt echipa cu prima șansă.   Puțini se așteptau să fie chiar favoriții competiției în 2022.

Chiar și în aceste condiții, există multe echipe cu un lot valoros care ar putea înfrânge atât naționala Franței cât și a Braziliei. Să nu uităm că pe primul loc în clasamentul FIFA se situează Belgia, o echipă care, cel puțin deocamdată, se situează abia pe locul 7 în clasamentul favoriților la câștigarea Cupei Mondiale.

Adevărul este că dintre aceste 8 echipe, oricare ar putea să câștige trofeul suprem în fotbal dacă ar prinde o perioadă bună de performanțe. E foarte probabil să avem parte din nou de un turneu final foarte spectaculos.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News