Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.
Stiri Oradea

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

noriel.ro

Luni, 13 septembrie a.c., în contextul începerii noului an şcolar, poliţiştii bihoreni din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, proximitate și prevenire, vor fi prezenţi în proximitatea tuturor unitățile de învățământ bihorene, alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, pentru a reconfirma parteneriatul Poliţie – Şcoală, siguranţa copiilor reprezentând una din priorităţile permanente ale poliţiştilor bihoreni.

Peste 500 de polițiști bihoreni, alături de jandarmi și polițiști locali orădeni, vor desfăşura luni, activităţi specifice, care să conducă la menţinerea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar pe raza judeţului Bihor.

Colaborarea cu instituțiile de învățământ va continua pe întreg parcursul anului şcolar. Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei bihorene, asigurându-se, totodată, supravegherea traseelor de deplasare a elevilor.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

decathlon.ro

Pentru că siguranţa copiilor constituie una dintre priorităţile poliţiştilor rutieri bihoreni, aceştia se vor afla în apropierea şcolilor amplasate pe arterele intens circulate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, vor fi efectuate patrulări în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care reprezintă o atracție pentru copii. O atenţie deosebită va fi acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Pentru siguranţa elevilor, toţi conducătorii de autovehicule destinate transportului şcolar (117) au fost verificați și instruiți cu privire la respectarea legislației rutiere, cât și a măsurilor impuse de pandemia Covid 19.

Au fost verificate 122 de autovehicule destinate transportului școlar, iar conducătorii acestora au fost informați cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei.

A fost verificată respectarea prevederilor legale privind paza și sistemele de pază a instituțiilor de învățământ bihorene. Totodată, a fost verificată amplasarea corespunzătoare a mijloacelor de semnalizare în zona stațiilor mijloacelor de transport public de persoane și a trecerilor de pietoni aflate în apropierea unităților de învățământ.

Pe parcursul întegului an școlar, Poliția Bihoreană, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, prin Biroul pentru Siguranță Școlară, prin poliția de proximitate, dar și prin structurile operative, va continua colaborarea cu reprezentanții celorlalte instituții și structuri cu atribuții în domeniul asigurării unui climat de siguranță în unitățile de învățământ, respectiv cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Locală Oradea, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, pentru o intervenție promptă și eficientă în cazul unor incidente negative în cadrul unităților de învățământ și zona adiacentă acestora, cât și pentru desfășurarea unor activități de prevenire a victimizării elevilor.