Ecaterina Andronescu apostrofata de elevi la Oradea. “In timp ce în România se vorbeşte despre digitalizare, ei merg încă la toaletă în curtea şcolii”
Stiri Oradea

Ecaterina Andronescu apostrofata de elevi la Oradea. “In timp ce în România se vorbeşte despre digitalizare, ei merg încă la toaletă în curtea şcolii”

Prezenta la Oradea, ministrul Educatia, Ecaterina Andronescu a fost acuzata, de elevi de lipsa investitiilor in scoli. Elevii unui liceu din Oradea i-au reposat ministrului Educaţiei că, în timp ce în România se vorbeşte despre digitalizare, ei merg încă la toaletă în curtea şcolii.

Antonia Pup, vicepreşedinte al Consiliului Elevilor din România (CNE),  i-a amintit doamnei ministru de problemele reale ale învățământului din România, unde copii încă învață în școli fără apă curentă și toalete în curte, dar le-au fost în schimb promise tablete și table inteligente. Ministrul a ținut să răspundă prompt că această problemă se va rezolva sigur în cursului acestui an.

Aceasta a mai cerut desfiinţarea fondului clasei, o practică larg răspândită în şcolile româneşti.

În replică, ministrul Educaţiei spune că bugetul alocat învăţământului este cel mai mare din ultimii ani, raportat la PIB.

Nu vreau să fac neapărat un dialog cu colega noastră mai tânără, cea mai tânără, că este elevă, dar vreau să spun că sunt prinse 5095 de şcoli în proiecte diferite de reabilitare, de reconstrucţie, chiar de construcţie clădiri noi şi mi se pare că sunt alocate 17 miliarde, o sumă importantă, pentru rezolvarea şi a acestor probleme”, a spus Ecaterina Andronescu.

Tot astazi, la Oradea a avut loc, în Sala Mare a Primăriei Oradea, festivitatea de deschidere a Adunării Generale ANOSR. Prezenți alături de noi au fost Ecaterina ANDRONESCU, Ministrul Educației Naționale, Cătălin LAZĂR, Consilier al Secretarului de Stat pe probleme de tineret, Florin BIRTA, Viceprimar al Municipiului Oradea, Constantin BUNGĂU, Rectorul Universității din Oradea, Marius Ștefan DEACONU, Director al Departamentului de Politici Publice din cadrul Consiliului Tineretului din România (CTR) și Antonia PUP, Vicepreședinte al Consiliului Elevilor din România (CNE).

Foto: Facebook

loading...