După vaccinarea cu două doze, a scăzut rata de infectare în rândul personalului medical și al celui de asistență socială
Sanatate

După vaccinarea cu două doze, a scăzut rata de infectare în rândul personalului medical și al celui de asistență socială

La mai puțin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare se confirmă beneficiile și importanța vaccinării ca măsură eficientă, corectă și sigură de revenire la normalitate.

Aproape 90% dintre angajații din sistemul medical au fost deja imunizați cu a doua doză de vaccin. Cei care nu s-au imunizat încă vor avea prioritate în centrele de vaccinare, fără a se programa în platformă. Astfel, din 250.000 de lucrători în sistemul sanitar eligibili au fost vaccinați cu două doze 89,96% și 98,4% cu o singură doză.

Poate fi observată o scădere cu peste 97% a ratei de incidență în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social, în condițiile în care au fost respectate aceleași măsuri. Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la aproximativ 50 de cazuri noi săptămânal.

În cele ce urmează, autoritățile vor prioritiza pentru vaccinare personalul din învățământ. Scenariul nu este definitivat, dar vom încerca să vaccinăm cu ajutorul echipelor mobile. De asemenea, autoritățile vor prioritiza la vaccinare persoanele eligibile din județele în care se înregistrează o incidență crescută.

Peste 1.560.000 de doze de vaccin au ajuns până acum în România, dintre care 1,18 milioane de doze au fost administrate în cele peste 500 de centre de vaccinare deschise în toată țara.